Ζυμαρικά με σπαράγγια
Υλικά
- 1 συσκευασία ζυμαρικά (της αρεσκείας μας)
- 300 γρ. σπαράγγια, κομμένα σε μικρά μπαστουνάκια
- 1 κούπα ρόκα
- 1 κούπα βασιλικό
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 2 λεμόνια, χυμό και ξύσμα
- 1 κρεμμύδι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανθός αλατιού
- 1 κ.σ. μπούκοβο
- 1 κ.σ. βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. διατροφική μαγιά
- ½ κούπα κάπαρη
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Παράλληλα, σε ένα μπολ, ετοιμάζουμε την σάλτσα. Προσθέτουμε τον χυμό των λεμονιών, το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, το ξύσμα, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα σπαράγγια μαζί με το σκόρδο για περίπου 6 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το μπούκοβο, ανακατεύουμε και τραβάμε από τη φωτιά.
Στη συνέχεια, αφού σουρώσουμε τα ζυμαρικά, τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα και τα σπαράγγια. Προσθέτουμε ½ κούπα απο το νερό που βράζανε τα ζυμαρικά και πασπαλίζουμε με τη διατροφική μαγιά.
Ρίχνουμε τη ρόκα και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί. Σερβίρουμε με λίγο φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένη κάπαρη και απολαμβάνουμε.
Leave a comment