arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Ζυμαρικά με σπαράγγια

Ζυμαρικά με σπαράγγια

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Ζυμαρικά με σπαράγγια

Ζυμαρικά με σπαράγγια

Υλικά

  • 1 συσκευασία ζυμαρικά (της αρεσκείας μας)
  • 300 γρ. σπαράγγια, κομμένα σε μικρά μπαστουνάκια
  • 1 κούπα ρόκα
  • 1 κούπα βασιλικό
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 λεμόνια, χυμό και ξύσμα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανθός αλατιού
  • 1 κ.σ. μπούκοβο
  • 1 κ.σ. βιολογικό ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. διατροφική μαγιά
  • ½ κούπα κάπαρη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Παράλληλα, σε ένα μπολ, ετοιμάζουμε την σάλτσα. Προσθέτουμε τον χυμό των λεμονιών, το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, το ξύσμα, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα σπαράγγια μαζί με το σκόρδο για περίπου 6 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το μπούκοβο, ανακατεύουμε και τραβάμε από τη φωτιά.

Στη συνέχεια, αφού σουρώσουμε τα ζυμαρικά, τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα και τα σπαράγγια. Προσθέτουμε ½ κούπα απο το νερό που βράζανε τα ζυμαρικά και πασπαλίζουμε με τη διατροφική μαγιά.

Ρίχνουμε τη ρόκα και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί. Σερβίρουμε με λίγο φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένη κάπαρη και απολαμβάνουμε.

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.