Ζυμαρικά με αγκινάρα και σπανάκι

Υλικά

  • 1 Συσκευασία ζυμαρικών (της αρεσκείας μας)
  • 400 γρ. βρασμένες αγκινάρες, κομμένες σε κομμάτια
  • 2 κούπες σπανάκι, κομμένο σε κομμάτια
  • 2 κ.σ. βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • ¼ κούπα ωμά κάσιους, μουλιασμένα σε νερό για τουλάχιστον 4 ώρες
  • ½ κούπα φυτικό γάλα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • ανθό αλατιού
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα το κρεμμύδι.

Μόλις είναι έτοιμα τα προσθέτουμε σε ένα multi μαζί με τα κάσιους, το γάλα, το πιπέρι και το χυμό λεμονιού και ανακατέυουμε μέχρι να πολτοποιηθούν.

Στο τηγάνι που χρησιμοποιήσαμε πριν, σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τις αγκινάρες, προσθέτουμε τη σος από το multi και το σπανάκι και ανακατεύουμε.

Μόλις σουρώσουμε τα ζυμαρικά, κρατάμε περίπου μισή κούπα από το νερό τους.

Τα ρίχνουμε όλα μαζί στο σκεύος με τη σος και τις αγκινάρες και ανακατεύουμε καλά. Τραβάμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με λίγο ανθό αλατιού.

Σερβίρουμε με λίγο τριμμένο καρύδι αν θελουμε και απολαμβάνουμε!


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post