Μπάμιες με μείγμα μπαχαρικών
Ένα υγιεινό και γευστικό φαγητό.
Blackened Seasoning
- 2 κ.σ. πάπρικα
- 1 κ.σ. σπόροι κύμινου, ψημένοι
- 2 κ.σ. σπόροι κόλιανδρου, ψημένοι
- 2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 1 ½ κ.γ. ανθός αλατιού
- 1 ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1 κ.γ. λευκό πιπέρι
- 1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
- 1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
- ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
Μπάμιες
- 1 κ.γ. ανθός αλατιού
- 225 γρ. μικρές – μεσαίες μπάμιες
- 1 κ.σ. λάδι φιστικιού
Εκτέλεση
Ενώστε τα μπαχαρικά για το blackened seasoning σε ένα μικρό μπλέντερ. Ενώστε μέχρι το μείγμα σας να έχει καλή σύσταση και βάλτε το σε ένα κλειστό βαζάκι.
Προθερμάνετε το γκριλ και τοποθετείστε τη σχάρα λίγο κάτω από το γκριλ (περίπου 9 εκ).
Για να φτιάξετε τις μπάμιες, βράστε περίπου 6 κούπες νερό και μαγειρέψτε σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το αλάτι και στη συνέχεια τις μπάμιες. Βράστε τις για 1 λεπτό και στη συνέχεια, στραγγίστε και μεταφέρετε σε ένα μπολ. Προσθέστε λάδι και 3 κ.σ. blackened seasoning. Ανακατέψτε μέχρι οι μπάμιες να είναι καλά καλυμμένες.
Απλώστε τις μπάμιες σε ένα ταψί και ψήστε στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν και να είναι τραγανές, για 3 – 4 λεπτά την κάθε πλευρά.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment