Μεσογειακός ψητός σολομός σε λαδόκολλα
Περιέχει λαχανικά, σκόρδο, φρέσκο θυμάρι και μια υπέροχη σάλτσα από ελαιόλαδο και φρέσκο χυμό λεμονιού.
Υλικά
- 4 φιλέτα σολομού
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Ανθός αλατιού και πιπέρι
- 15 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες ή ψιλοκομμένες
- 4 φρέσκα ματσάκια θυμαριού (ή 2 – 3 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι)
- 2 κολοκυθάκια, όποιο είδος, κομμένα στην μέση και μετά σε φέτες
- 1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη στην μέση και μετά σε φέτες
- 2 μεγάλα κρεμμύδια, τα πράσινα και τα λευκά κομμάτια, σε φέτες
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- Χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
- ½ κούπα ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού, χωρίς τα κοτσάνια
- Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνου στους 205 βαθμούς. Στη συνέχεια, προετοιμάστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Πασπαλίστε μια γενναία δόση ελαιόλαδο πάνω από τα φιλέτα σολομού και μετά τοποθετείστε τα φιλέτα, με την λαδωμένη πλευρά προς τα κάτω, στις λαδόκολλες.
Αλείψτε ½ από το πολτοποιημένο σκόρδο πάνω στα φιλέτα και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε και θυμάρι.
Στη συνέχεια, σε ένα μικρό μπολ ενώστε το υπόλοιπο σκόρδο, 1/3 κούπα ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
Τοποθετείστε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε από πάνω τη σάλτσα. Ανακατέψτε για να ενώσετε.
Χωρίστε τα λαχανικά σε 4 ίσες μερίδες δίπλα στα φιλέτα σολομού. Τυλίξτε τις λαδόκολλες πάνω από το σολομό και τα λαχανικά ώσπου να έχουν τελείως κλείσει.
Ψήστε στους 205 βαθμούς για 20 – 25 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμα, μεταφέρετε προσεκτικά τα πακετάκια με μια σπάτουλα στα πιάτα σας. Σερβίρετε με φέτες λεμονιού.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment