Μεσογειακή συνταγή για καλαμάκια γαρίδας

Ένα γρήγορο και εύκολο δείπνο ή ορεκτικό σε μικρές συγκεντρώσεις.

Υλικά

  • Για τη μαρινάδα
  • 1/3 κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 4 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • ¼ κούπας φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • ½ κ.γ. κόλιανδρο
  • ½ κ.γ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού

 

Για τις γαρίδες

 

Εκτέλεση

Ενώστε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μικρό μπολ. Κρατήστε 2 κ.σ. της μαρινάδας σε ένα χωριστό μπολ για μετά.

Στεγνώστε τις γαρίδες και γαρνίρετε με αλάτι. Τοποθετείστε τις γαρίδες σε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε την μαρινάδα παντού. Ανακατέψτε.

Καλύψτε και βάλτε στο ψυγείο για 20 – 30 λεπτά (όχι περισσότερο).

Βάλτε τις γαρίδες στα καλαμάκια, περίπου 4 μεγάλες σε κάθε καλαμάκι (αν χρησιμοποιήσετε καλαμάκια από bamboo, μουλιάστε τα στο νερό για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τη χρήση).

Για να ψήσετε σε εξωτερικό γκριλ: Προθερμαίνετε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία. Στη συνέχεια χαμηλώστε. Αλείψτε με λάδι τις σχάρες. Μόλις η σχάρα φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία, προσθέστε τις γαρίδες και κλείστε το καπάκι. Μαγειρέψτε για 2 – 3 λεπτά την κάθε πλευρά.

Για να ψήσετε σε εσωτερικό. Ανάψτε τη θερμοκρασία σε μεσαία προς υψηλή μέχρι να ζεσταθεί καλά. Προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε για 3 – 4 λεπτά. Γυρίστε πλευρά και μαγειρέψτε για άλλα 2 – 3 λεπτά.

Μεταφέρετε το τις γαρίδες σε μια πιατέλα και ρίξτε την υπόλοιπη μαρινάδα πάνω τους. Προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού και σερβίρετε αμέσως.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.themediterraneandish.com/

 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post