Μεσογειακή συνταγή για ψητό λευκό ψάρι

Είναι γαρνιρισμένο με ρίγανη και σκόρδο και συνοδεύεται από ντομάτες, ελιές και κόκκινα κρεμμύδια. Έτοιμο σε μόλις 25 λεπτά.

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο λευκού ψαριού
  • Ανθός αλατιού και μαύρο πιπέρι
  • Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • Χυμός από ½ λεμόνι
  • 225 γρ. ντοματίνια, κομμένα στην μέση
  • 85 γρ. ελιές Καλαμών, καθαρισμένες και κομμένες στην μέση
  • 3 κ.σ. κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 – 5 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 1 κ.σ. φύλλα φρέσκου θυμαριού
  • 2 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C.

Στεγνώστε το ψάρι και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Και τις δύο πλευρές. Αλείψτε ένα ταψί με λίγο έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο και βάλτε το ψάρι μέσα. Στύψτε ½ χυμό λεμονιού πάνω από το ψάρι.

Σε ένα μεσαίο μπολ ενώστε ντομάτες, ελιές, κρεμμύδι, σκόρδο και μπαχαρικά. Προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε επίσης και 3 κ.σ. ελαιόλαδο και ενώστε.

Περιχύστε το μείγμα με ντομάτα και ελιά πάνω από το ψάρι.

Ψήστε σε έναν προθερμασμένο φούρνο για 15 – 20 λεπτά (ανάλογα με το πάχος του ψαριού).

Αφαιρέστε από τον φούρνο και σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.themediterraneandish.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post