Μεσογειακή συνταγή για ιππόγλωσσο με λαχανικά στο ταψί
Το ψάρι ψήνεται υπέροχα με αυτήν την Μεσογειακή σάλτσα με εσπεριδοειδή, ελαιόλαδο, φρέσκο σκόρδο και βότανα.
Για τη σως:
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- Χυμός από 2 λεμόνια
- 1 κούπα έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 ½ κ.σ. φρέσκο σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ. άνηθος
- 1 κ.γ. ανθός αλατιού με βότανα, + έξτρα για μετά
- ½ κ.γ. φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
- ½ - ¾ κ.γ. κόλιανδρος σε σκόνη
Για το ψάρι
- 450 γρ. φρέσκα πράσινα φασόλια
- 450 γρ. ντοματίνια
- 1 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε μισοφέγγαρα
- 675 γρ. φιλέτο ιππόγλωσσος, σε κομμάτια 5 εκ.
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς C.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέματος, ενώστε όλα τα υλικά της σάλτσας. Προσθέστε τα πράσινα φασόλια, τις ντομάτες και τα κρεμμύδια και ανακατέψτε με την σάλτσα. Με μια μεγάλη σπάτουλα, μεταφέρετε τα λαχανικά σε ένα ταψί. Κρατήστε τα λαχανικά στην μια πλευρά και βεβαιωθείτε ότι τα έχετε απλώσει σε μια στρώσει.
Τώρα, προσθέστε τα φιλέτα ψαριού στην υπόλοιπη σάλτσα και ανακατέψτε. Μεταφέρετε τα φιλέτα ψαριά στο ταψί, δίπλα από τα λαχανικά, και περιχύστε όση σάλτσα έχει περισσέψει από πάνω.
Προσθέστε λίγο αλάτι πάνω από τα ψάρια και τα λαχανικά.
Ψήστε στους 220 βαθμός για 15 λεπτά. Μεταφέρετε το ταψί στην πρώτη σχάρα και ψήστε στο γκριλ για άλλα 3 λεπτά, προσέχοντάς το. Τα ντοματίνια θα αρχίσουν να σπάνε στο γκριλ.
Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρέστε το ψάρι και τα λαχανικά από το φούρνο. Μπορείτε να σερβίρετε με όποιο δημητριακό επιθυμείτε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment