Μεσογειακό ψάρι με βότανα, πράσινα λαχανικά και μανιτάρια

Σερβίρετε με άγριο ρύζι ή ψητές πατάτες.

Υλικά

 

Εκτέλεση

Ζεστάνετε 1 κ.σ. λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μεσαία φωτιά. Μαγειρέψτε το κρεμμύδι. Ανακατέψτε διαρκώς, για 3 – 4 λεπτά. Προσθέστε τα μανιτάρια και το σκόρδο. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους και να αρχίσουν να ροδίζουν, για περίπου 4 – 6 λεπτά. Προσθέστε kale, ντομάτες και 1 κ.σ. από το μείγμα βοτάνων. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας μέχρι το kale και τα μανιτάρια να είναι τρυφερά. Προσθέστε χυμό λεμονιού, ¼ κ.γ. αλάτι και ¼ κ.γ. πιπέρι. Αφαιρέστε από τη φωτιά, καλύψτε και κρατήστε το μείγμα ζεστό.

Πασπαλίστε το ψάρι με 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών, 1 κ.γ. αλάτι και 1 κ.γ. πιπέρι. Θερμάνετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το ψάρι και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει το δέρμα του, για 2 – 4 λεπτά αν πλευρά, ανάλογα με το πόσο παχύ είναι το ψάρι. Μεταφέρετε το ψάρι σε 4 πιάτα ή σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Γαρνίρετε και σερβίρετε με λαχανικά και μαϊντανό, αν χρειαστεί.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: http://www.eatingwell.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post