Μεσογειακό ψάρι με βότανα, πράσινα λαχανικά και μανιτάρια
Σερβίρετε με άγριο ρύζι ή ψητές πατάτες.
Υλικά
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, χωρισμένο
- ½ μεγάλο γλυκό κρεμμύδι, σε φέτες
- 3 κούπες μανιτάρια cremini , σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδου, σε φέτες
- 3 κούπες kale, ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ. Μεσογειακό μείγμα βοτάνων, χωρισμένο
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού, χωρισμένο
- ½ κ.γ. πιπέρι, χωρισμένο
- 4 φιλέτα μπακαλιάρου
- 1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Ζεστάνετε 1 κ.σ. λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μεσαία φωτιά. Μαγειρέψτε το κρεμμύδι. Ανακατέψτε διαρκώς, για 3 – 4 λεπτά. Προσθέστε τα μανιτάρια και το σκόρδο. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους και να αρχίσουν να ροδίζουν, για περίπου 4 – 6 λεπτά. Προσθέστε kale, ντομάτες και 1 κ.σ. από το μείγμα βοτάνων. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας μέχρι το kale και τα μανιτάρια να είναι τρυφερά. Προσθέστε χυμό λεμονιού, ¼ κ.γ. αλάτι και ¼ κ.γ. πιπέρι. Αφαιρέστε από τη φωτιά, καλύψτε και κρατήστε το μείγμα ζεστό.
Πασπαλίστε το ψάρι με 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών, 1 κ.γ. αλάτι και 1 κ.γ. πιπέρι. Θερμάνετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το ψάρι και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει το δέρμα του, για 2 – 4 λεπτά αν πλευρά, ανάλογα με το πόσο παχύ είναι το ψάρι. Μεταφέρετε το ψάρι σε 4 πιάτα ή σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Γαρνίρετε και σερβίρετε με λαχανικά και μαϊντανό, αν χρειαστεί.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment