Ψητό φιλέτο ψαριού με Μεσογειακή γεύση

Το μαρινάρισμα δε χρειάζεται να μείνει πολύ στο ψάρι, αρκεί λίγο για να απολαύσετε ένα γευστικό αποτέλεσμα.

Υλικά

  • 6 – 12 σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες
  • 1/3 κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο
  • ¾ κ.γ. κύμινο
  • ½ - 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • ¾ κ.γ. ανθό αλατιού
  • ½ κ.γ. φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • 4 φιλέτα λευκού ψαριού
  • Τριμμένο κόκκινο πιπέρι, προαιρετικά

 

Εκτέλεση

Βάλτε σε ένα μπλέντερ το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε για 3 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να είναι καλά ανακατεμένο και να δημιουργεί μια ωραία μαρινάδα.

Στεγνώστε τα φιλέτα με χαρτί κουζίνας και αλείψτε τα με την μαρινάδα. Βάλτε γενναίες ποσότητες και στις 2 πλευτές και αφήστε τα για 15 λεπτά πριν τα βάλετε στο γκριλ.

Προθερμαίνετε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία. Μόλις είναι έτοιμα, ψήστε τα σε υψηλή θερμοκρασία για 5 – 6 λεπτά την μια πλευρά και στη συνέχεια για περίπου 3 λεπτά την άλλη.

Στο τέλος γαρνίρετε με λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού και κόκκινο πιπέρι.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.themediterraneandish.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post