Ψητό φιλέτο ψαριού με Μεσογειακή γεύση
Το μαρινάρισμα δε χρειάζεται να μείνει πολύ στο ψάρι, αρκεί λίγο για να απολαύσετε ένα γευστικό αποτέλεσμα.
Υλικά
- 6 – 12 σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες
- 1/3 κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
- 1 κ.γ. κόλιανδρο
- ¾ κ.γ. κύμινο
- ½ - 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- ¾ κ.γ. ανθό αλατιού
- ½ κ.γ. φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- 4 φιλέτα λευκού ψαριού
- Τριμμένο κόκκινο πιπέρι, προαιρετικά
Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα μπλέντερ το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε για 3 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να είναι καλά ανακατεμένο και να δημιουργεί μια ωραία μαρινάδα.
Στεγνώστε τα φιλέτα με χαρτί κουζίνας και αλείψτε τα με την μαρινάδα. Βάλτε γενναίες ποσότητες και στις 2 πλευτές και αφήστε τα για 15 λεπτά πριν τα βάλετε στο γκριλ.
Προθερμαίνετε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία. Μόλις είναι έτοιμα, ψήστε τα σε υψηλή θερμοκρασία για 5 – 6 λεπτά την μια πλευρά και στη συνέχεια για περίπου 3 λεπτά την άλλη.
Στο τέλος γαρνίρετε με λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού και κόκκινο πιπέρι.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment