Μεσογειακός μπακαλιάρος με λεμόνι και σκόρδο
Ετοιμάστε τον με ελληνικό τρόπο, μπαχαρικά και μείγμα λεμονιού, λαδιού και σκόρδου. Μπορείτε να το ψήσετε σε μόλις 15 λεπτά.
Υλικά
- 1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου, 4 – 6 κομμάτια
- 5 σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες
- ¼ κούπας φρέσκα φύλλα μαϊντανού
Μείγμα χυμού λεμονιού
- 5 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 7 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
Για το μαρινάρισμα
- 1/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. κόλιανδρος, σε σκόνη
- ¾ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- ¾ κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
- ¾ κ.γ. ανθό αλατιού
- ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς C.
Ανακατέψτε τον χυμό λεμονιού και το λάδι σε ένα ρηχό μπολ. Αφήστε το στην άκρη.
Σε ένα άλλο ρηχό μπολ ενώστε το αλεύρι, τα μπαχαρικά, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήστε το δίπλα στο μείγμα λεμονιού.
Στεγνώστε το ψάρι. Βάλτε το ψάρι μέσα στο μείγμα λεμονιού και στη συνέχεια στο μείγμα αλευριού. Τινάξτε από πάνω το περίσσευμα αλευριού. Αποθηκεύστε το μείγμα λεμονιού για αργότερα.
Ζεστάνετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Προσθέστε το ψάρι και δώστε του χρώμα αλλά μην το μαγειρέψετε τελείως. Αφαιρέστε από τη ζέστη.
Στο υπόλοιπο μείγμα λεμονιού, προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε. Πασπαλίστε πάνω από τα φιλέτα ψαριού.
Ψήστε στον φούρνο μέχρι το ψάρι να τρυπιέται με ένα πιρούνι (για 10 λεπτά περίπου). Αφαιρέστε από τον φούρνο και πασπαλίστε με μαϊντανό.
Σερβίρετε άμεσα και απολαύστε!
Καλή απόλαυση!
Leave a comment