Μεσογειακή ψητή σφυρίδα με ντομάτες και ελιές

Είναι έτοιμο σε μόλις 20 λεπτά και είναι κατάλληλο για γευστικές βραδιές μέσα στην εβδομάδα σας.

  • 690 γρ. φιλέτο σφυρίδας (ή παρόμοιο ψάρι)
  • Ανθός αλατιού
  • 1 ½ κ.σ. κύμινο
  • 1 κ.σ. ξηρή ρίγανη
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδου
  • Χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι (+περισσότερο για αργότερα)
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 170 – 225 γρ. ντοματίνια, κομμένα στην μέση
  • 6 – 8 ελιές Καλαμών, κομμένες στην μέση
  • Ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο

 

Μέθοδος

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμού.

Στεγνώνετε τα ψάρια με μια πετσέτα και αλατοπιπερώνετε και στις δύο πλευρές. Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε τα καρυκεύματα (κύμινο, ρίγανη, πάπρικα και μαύρο πιπέρι) και αλείψτε τα ψάρια με το μείγμα μπαχαρικών και στις δύο πλευρές.

Τοποθετήστε τα μαριναρισμένα ψάρια σε ένα ελαφρώς-λαδωμένο ταψί. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο στην κορυφή και στη συνέχεια προσθέστε χυμό λεμονιού και μια γενναιόδωρη δόση εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου.

Τοποθετήστε τα ντοματίνια και τις ελιές πάνω από τα φιλέτα ψαριών.

Ψήνετε σε θερμαινόμενο φούρνο για 12 έως 13 λεπτά, ή μέχρι το ψάρι να είναι έτοιμο και κόβεται με ένα πιρούνι.

Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε φρέσκο άνηθο (ή το αγαπημένο σας βότανο).

 

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.themediterraneandish.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post