Tacos μαρουλιού με γαρίδες
Υλικά
- 450 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- 2 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
- Χυμό από 1 λάιμ
- Ξύσμα από 1 λάιμ
- ¼ κούπας ψιλοκομμένο κόλιανδρο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Ανθό αλατιού
- 1 αβοκάντο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 μαρούλι
- 1 τομάτα, ψιλοκομμένη
- ½ κούπα γιαούρτι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις γαρίδες με την γλυκιά πάπρικα, τον χυμό και το ξύσμα λάιμ, τον κόλιανδρο και το σκόρδο. Προσθέτουμε ½ κ.σ. ελαιόλαδο, και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Καλύπτουμε το μπολ με μεβράνη και αφήνουμε να μαριναριστεί για περίπου 15’ στο ψυγείο.
Ζεσταίνουμε ½ κ.σ ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και μεταφέρουμε τις γαρίδες. Μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Στη συνέχεια συναρμολογούμε τα tacos μας, παίρνουμε δύο φύλλα μαρουλιού και τα ενώνουμε, στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες, το αβοκάντο, λίγο ψιλοκομμένη τομάτα και 1 κ.γ. γιαούρτι.
Πασπαλίζουμε με λίγο ανθό αλατιού και απολαμβάνουμε!
Leave a comment