Σολομός με λεμόνι και βασιλικό

 Μπορείτε να το συνοδέψετε με σπαράγγια ή κολοκυθάκι.

Υλικά:

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • ½ κ.γ. ανθός αλατιού
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • 2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 2 μεσαία λεμόνια, ψιλοκομμένα σε φέτες
  • Επιπλέον φρέσκος βασιλικός

 

Μέθοδος:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Βάζετε τον σολομό σε ένα ταψί και πασπαλίζετε με παρθένο ελαιόλαδο. Επιπλέον, προσθέτετε ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και 2 κουταλιές βασιλικού. Από πάνω τοποθετείτε τις φέτες λεμονιού.

Ψήστε για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να αρχίσει να είναι τραγανό καθώς το δοκιμάζετε με ένα πιρούνι. Αν θέλετε, προσθέστε έξτρα βασιλικό για γαρνίρισμα και σερβίρετε!

Καλή απόλαυση.

Συνταγή: https://www.tasteofhome.com

 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post