Σολομός με λεμόνι και βασιλικό
Μπορείτε να το συνοδέψετε με σπαράγγια ή κολοκυθάκι.
Υλικά:
- 4 φιλέτα σολομού
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
- ½ κ.γ. ανθός αλατιού
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- 2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
- 2 μεσαία λεμόνια, ψιλοκομμένα σε φέτες
- Επιπλέον φρέσκος βασιλικός
Μέθοδος:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Βάζετε τον σολομό σε ένα ταψί και πασπαλίζετε με παρθένο ελαιόλαδο. Επιπλέον, προσθέτετε ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και 2 κουταλιές βασιλικού. Από πάνω τοποθετείτε τις φέτες λεμονιού.
Ψήστε για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να αρχίσει να είναι τραγανό καθώς το δοκιμάζετε με ένα πιρούνι. Αν θέλετε, προσθέστε έξτρα βασιλικό για γαρνίρισμα και σερβίρετε!
Καλή απόλαυση.
Συνταγή: https://www.tasteofhome.com
Leave a comment