Λεμονάτος σολομός με άνηθο και λαχανικά στην λαδόκολλα

Οι έντονες γεύσεις του λεμονιού και του άνηθου κυριαρχούν.

Υλικά

  • 1 μεσαίο κολοκυθάκι, κομμένο σε ροδέλες περίπου 0.5 εκ.
  • 1 μεσαία κίτρινη κολοκύθα, κομμένη σε ροδέλες περίπου 0.5 εκ.
  • 2 φιλέτα σολομού
  • 3 – 4 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • Ανθός αλατιού, για τη γεύση
  • Φρέσκο τριμμένο πιπέρι, για τη γεύση
  • 8 μικρά ματσάκια άνηθο, χωρισμένο + έξτρα για γαρνίρισμα, αν θέλετε
  • 1 λεμόνι, σε λεπτές στρογγυλές φέτες περίπου 0.5 εκ.

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 205 C  και τοποθετείστε 2 λαδόκολλες στο ταψί.

Προσθέστε περίπου 8 – 10 φέτες κολοκυθάκι στο κέντρο κάθε λαδόκολλας σε μια περίπου ίσια επιφάνεια και σχηματίστε τα στο σχήμα του σολομού.

Προσθέστε 8 – 10 φέτες κίτρινης καλοκαιρινής κολοκύθας πάνω από το κολοκυθάκι.

Προσθέστε ένα φιλέτο σολομού σε κάθε πακέτο με το δέρμα προς τα κάτω να καλύπτει τα λαχανικά.

Πασπαλίστε κάθε πακέτο με 1 ½  -2 κ.σ. ελαιόλαδο και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε 4 ματσάκια άνηθο σε κάθε κομμάτι σολομού. Στη συνέχεια, προσθέστε 3 φέτες λεμονιού πάνω από κάθε σολομό.

Τυλίξτε τις λαδόκολλες και δημιουργήστε κλειστά πουγκιά.

Τοποθετείστε τα στο ταψί και ψήστε για 15 – 20 λεπτά μέχρι ο σολομός να είναι τρυφερός και τα λαχανικά να είναι τραγανά και απαλά.

Αν θέλετε, μπορείτε να γαρνίρετε με λίγο ακόμα άνηθο. Σερβίρετε αμέσως όσο το πιάτο είναι ζεστό και φρέσκο.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.averiecooks.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post