Λεμονάτος σολομός με βότανα, λαχανικά και ζέα
Μπορείτε να βάλετε τα λαχανικά της αρεσκείας ή κάποιο άλλο συνοδευτικό όπως καστανό ρύζι. Μπορείτε να σερβίρετε μαζί με ένα ποτήρι από το αγαπημένο σας κόκκινο κρασί.
Υλικά
- 2 κούπες νερό
- 2/3 κούπας ζέα
- 1 μεσαία μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους 2.5 εκ.
- 1 πιπεριά κέρατο, κομμένη σε κύβους 2.5 εκ.
- 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε κύβους 2.5 εκ.
- 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους 2.5 εκ.
- 1 ½ κούπες ντοματίνια
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- ¾ κ.γ. ανθό αλατιού, χωρισμένο
- ½ κ.γ. φρέσκο πιπέρι, χωρισμένο
- 2 κ.σ. κάπαρη, στραγγισμένη και ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. ξύδι κόκκινου κρασιού
- 2 κ.γ. μέλι
- 560 γρ. άγριος σολομός, κομμένος σε 4 φιλέτα
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- Μπαχαρικά της αρεσκείας σας
- Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Τοποθετείστε 2 ταψιά στο φούρνο. Ένα στο πάνω και ένα στο κάτω ράφι. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Απλώστε 1 λαδόκολλα στο καθένα και αλείψτε με λάδι.
Βράστε το νερό μαζί με τη ζέα σε μια κατσαρόλα. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία, καλύψτε και σιγοβράστε μέχρι να είναι τρυφερό, για περίπου 30 λεπτά. Στραγγίστε αν χρειαστεί.
Την ίδια ώρα, ενώστε την μελιτζάνα, την πιπεριά, το κολοκυθάκι, το κρεμμύδι και τις ντομάτες με λάδι, ½ κ.γ. αλάτι και ¼ κ.γ. πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Χωρίστε τα πάνω στα ταψιά με τις λαδόκολλες. Ψήστε στο πάνω και στο κάτω ράφι, γυρνώντας μια φορά μέχρι τα λαχανικά να είναι τρυφερά και να αρχίσουν να ροδίζουν για περίπου 25 λεπτά. Επιστρέψτε στο μπολ και προσθέστε κάπαρη, ξύδι και μέλι.
Γαρνίρετε τον σολομό με ξύσμα λεμονιού, μπαχαρικά, ¼ κ.γ. ανθό αλατιού και ¼ κ.γ. πιπέρι και τοποθετείστε τον στις λαδόκολλες. Ψήστε στο χαμηλό ράφι μέχρι να ψηθεί καλά για περίπου 6 – 12 λεπτά. Σερβίρετε μαζί με τη ζέα, τα λαχανικά και τις φέτες λεμονιού.
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: http://www.eatingwell.com/
Leave a comment