#Vegan -Μεσογειακός λαδερός αρακάς
Ο λαδερός αρακάς αποτελεί ένα αγαπημένο vegan γεύμα. Είναι ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό που όμως έχει καταπληκτική γεύση. Όσοι δεν είστε vegan, μπορείτε να το συνδυάσετε υπέροχα και με τυρί φέτα!
Υλικά:
- 500 γρ. αρακάς
- 1 κρεμμύδι κομμένο
- 2 καρότα κομμένα
- 1 πατάτα κομμένη σε μπουκίτσες
- 2 μεσαίες τριμμένες ντομάτες
- ½ κούπα ελαιόλαδο
- 2-3 κουταλιές ψιλοκομμένος άνηθος
- Ανθός αλατιού
- Πιπέρι
Μέθοδος:
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεσαία κατσαρόλα. Σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να είναι μαλακά. Προσθέστε καρότα και πατάτες και σοτάρετε για άλλα 3-4 λεπτά. Βάλτε τον αρακά και ζεστάνετε. Ανακατέψτε καλά ως που το ελαιόλαδο να καλύπτει όλες τις επιφάνειες.
Προσθέστε τις ντομάτες, τον άνηθο και το πιπέρι. Στη συνέχεια, βάλτε αρκετό ζεστό νερό ώστε ο αρακάς να έχει καλυφθεί ελαφρώς.
Ανακατέψτε καλά μέχρι να βράσει. Μετά χαμηλώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε για 30 - 45 λεπτά μέχρι ο αρακάς να είναι μαλακός και το νερό να έχει φύγει. Θα πρέπει να έχει μείνει μόνο το ελαιόλαδο.
Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου με ψωμί. Αν δεν είστε vegan, μπορείτε να το συνοδέψετε με φέτα. Προσθέτετε ανθό αλατιού για τη γεύση.
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: https://www.olivetomato.com
Leave a comment