Υγιεινά burger κινόας

Η πιο νόστιμη και υγιεινή εναλλακτική εκδοχή burger είναι εδώ! 

Τα burger κινόας θα σας ξετρελάνουν με τη γεύση τους και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Πολύ χορταστικά και γεμάτα θρεπτικά συσττατικά!

Είναι πολύ εύκολα στην παρασκευή τους, ιδανικά και για παιδικά πάρτυ και σίγουρα θα τα φτιάχνετε ξανά και ξανά! 

Για το Μπεργκερ Κινόας θα χρειαστούμε: (περίπου 5 μερίδες)

 

burger

Εκτέλεση για το Μπέργκερ

Βράζουμε τη κινόα για περίπου 15'

Κόβουμε τα μανιτάρια σε ροδέλες. Τα τοποθετούμε σε ένα μαζί με το σκόρδο, το αλάτι,το πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 175 στον αέρα για 20΄ ώσπου να μαλακώσουν. 

Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τα μανιτάρια, τη κινόα, το ξίδι, λίγο ελαιόλαδο, τη φρυγανιά και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Βλέπουμε αν θέλει αλάτι. Πλάθουμε στο επιθυμητό μέγεθος και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 3-4' από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.    

Παράλληλα, τοποθετούμε στον φούρνο τα ψωμάκια για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. 

Την ίδια ώρα, φτιάχνουμε τη μαγιονέζα!

Θα χρειαστούμε:

burger

Εκτέλεση για τη σπιτική μαγιονέζα

Αρχικά βάζουμε τους κρόκους σε ένα μακρόστενο δοχείο που να χωράει το ραβδομπλέντερ και προσθέτουμε τη μουστάρδα, και το αλατοπίπερο, το ξίδι και το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το ηλιέλαιο με πολύ λεπτή ροή και έπειτα το ελαιόλαδο. Στο τέλος προσθέτουμε την καπνιστή πάπρικα και συμπληρώνουμε ανάλογα αλάτι ή πιπέρι. 

Αφού έχουμε ολοκληρώσει με όλα τα υλικά, αρχίζουμε να δημιουργούμε το burger μας.

Ξεκινάμε με το μισό ψωμάκι που λειτουργεί σαν βάση, τοποθετούμε μαγιονέζα, μαρούλι, ντομάτα και το burger κινόας. Σκεπάζουμε με το πάνω μέρος από το ψωμάκι, κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε!  

Καλή σας όρεξη! 

Από την food blogger Αγγελική Τσουκαλά


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post