Χαλούμι και μεσογειακά λαχανικά στο φούρνο

Το χαλούμι συνδυάζεται με τα λαχανικά και προσφέρει μια υπέροχη γεύση στο βραδινό μας!

Υλικά:

  • 4 κολοκυθάκια κομμένα σε μικρά τετράγονα
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδου (με τη φλούδα)
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 300 γρ. ντοματίνια
  • 250 γρ. χαλούμι κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κ.γ. σπόροι από κύμινο
  • Λίγες νιφάδες chili (αν το προτιμάτε)
  • Πίτες για το σερβίρισμα
  • Χούμους για το σερβίρισμα

Μέθοδος:

  • Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C. Βάζετε τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, ρηχό ταψί. Ανακατέψτε καλά και ψήστε για 10 λεπτά.
  • Προσθέστε τα ντοματίνια και τις φέτες χαλούμι στην κορυφή. Πασπαλίστε με τους σπόρους κύμινου και τις νιφάδες τσίλι (αν τελικά έχετε χρησιμοποιήσει). Αφήστε το για άλλα 15 λεπτά μέχρι να «ανοίξουν» τα ντοματίνια και να απελευθερώσουν το χυμό και το χαλούμι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
  • Αφαιρέστε τη φλούδα από τα σκόρδα και ανακατέψτε τα με το λάδι και τα ζουμιά του ταψιού. Σερβίρετε σε ένα πιάτο με κουτάλα και συνοδέψτε με πίτες και χούμους!

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.olivemagazine.com

 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post