Ψητές γαρίδες με σκόρδο και παρμεζάνα
Ναι, είναι τόσο εύκολες και γευστικές.
Υλικά
- 450 γρ. μεσαίες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- ½ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
- ½ κ.γ. αποξηραμένος βασιλικός
- ¼ κούπας φρέσκια τριμμένη Παρμεζάνα
- Ανθός αλατιού και φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι, για τη γεύση
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. φρέσκα φύλλα μαϊντανού, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C. Λαδώστε ελαφρώς ένα ταψί.
Τοποθετείστε τις γαρίδες σε μια μονή στρώση στο ταψί. Προσθέστε ελαιόλαδο, σκόρδο, ρίγανη, βασιλικό και Παρμεζάνα. Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε απαλά.
Τοποθετείστε στον φούρνο και ψήστε μέχρι να είναι ροζ και καλά μαγειρεμένες. Θα χρειαστούν περίπου 6 – 8 λεπτά. Προσθέστε χυμό λεμονιού.
Σερβίρετε άμεσα και γαρνίρετε με μαϊντανό, αν θέλετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment