Ψητός σολομός με Ελληνική σαλάτα
Υλικά
- 170 γρ. ελληνικό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
- 2 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
- Ανθό αλατιού
- Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- 2 κ.σ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
- 566 γρ. σολομού χωρίς δέρμα, κομμένο σε 4 κομμάτια
- 2 κ.σ. ξύδι κόκκινου κρασιού
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
- 680 γρ. ντομάτες, κομμένες σε φέτες
- 1 αγγούρι, κομμένο σε κομματάκια 1 εκατοστού
- ¼ κόκκινο κρεμμύδι, σε φέτες
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ, ενώστε μαζί το γιαούρτι, τον χυμό λεμονιού και ¼ κ.γ. πιπέρι. Προσθέστε τον δυόσμο και τον άνηθο.
Προθερμάνετε το γκριλ σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Γαρνίρετε τον σολομό με ¼ κ.γ. αλάτι και ¼ κ.γ. πιπέρι. Ψήστε μέχρι να ροδίσει για 3 – 5 λεπτά την κάθε πλευρά. Μεταφέρετε σε πιάτα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε το ξύδι, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, ¼ κ.γ. αλάτι και ¼ κ.γ. πιπέρι. Ανακατέψτε με ντομάτες, αγγούρι και κρεμμύδι. Σερβίρετε με τον σολομό και το τζατζίκι.
Συνταγή: https://www.womansday.com/
Leave a comment