Ψητός σολομός με Ελληνική σαλάτα

Υλικά

  • 170 γρ. ελληνικό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
  • 2 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
  • Ανθό αλατιού
  • Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 566 γρ. σολομού χωρίς δέρμα, κομμένο σε 4 κομμάτια
  • 2 κ.σ. ξύδι κόκκινου κρασιού
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 680 γρ. ντομάτες, κομμένες σε φέτες
  • 1 αγγούρι, κομμένο σε κομματάκια 1 εκατοστού
  • ¼ κόκκινο κρεμμύδι, σε φέτες

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ, ενώστε μαζί το γιαούρτι, τον χυμό λεμονιού και ¼ κ.γ. πιπέρι. Προσθέστε τον δυόσμο και τον άνηθο.

Προθερμάνετε το γκριλ σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Γαρνίρετε τον σολομό με ¼ κ.γ. αλάτι και ¼ κ.γ. πιπέρι. Ψήστε μέχρι να ροδίσει για 3 – 5 λεπτά την κάθε πλευρά. Μεταφέρετε σε πιάτα.

Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε το ξύδι, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, ¼ κ.γ. αλάτι και ¼ κ.γ. πιπέρι. Ανακατέψτε με ντομάτες, αγγούρι και κρεμμύδι. Σερβίρετε με τον σολομό και το τζατζίκι.

Συνταγή: https://www.womansday.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post