Ψητό κοκκινόψαρο
Τα αρώματά του είναι γευστικά αλλά όχι πολύ πικάντικα. Σερβίρετε μαζί με ψητά λαχανικά ή φρέσκια πράσινη σαλάτα για να φτιάξετε ένα γεύμα.
Υλικά
- 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
- 1 κ.γ. πιπέρι
- 1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
- 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
- 1 κ.γ. αποξηραμένη θυμάρι
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 4 φιλέτα κοκκινόψαρου, χωρίς κόκαλα
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- Φέτες λεμονιού
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το γκριλ σε μεσαία προς υψηλή φωτιά (205 – 230 C). Ενώστε την πάπρικα, το πιπέρι, σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού, ρίγανη, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι καγιέν σε ένα μικρό μπολ. Αλείψτε το ψάρι με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με το γαρνίρισμα σε κάθε πλευρά του ψαριού.
Αλείψτε με λίγο λάδι τη σχάρα. Ψήστε το ψάρι, καλυμμένο, μέχρι να μπορεί να τρυπήσει με ένα πιρούνι, για περίπου 3 – 5 λεπτά την κάθε πλευρά. Σερβίρετε με φέτες λεμονιού.
Leave a comment