Σκουμπρί στη σχάρα με γιαούρτι με βότανα και κριθάρι
Επιπλέον, θα σας γεμίσει με ωμέγα – 3 λιπαρά.
Υλικά
- 350 γρ. κριθάρι
- 1 μικρή χούφτα κόλιανδρος και 1 μικρή χούφτα δυόσμος, ψιλοκομμένα
- 4 μεγάλα φρέσκα φιλέτο σκουμπρί
- 200 γρ. πράσινα φασολάκια
- 350 γρ. φυσικό γιαούρτι
- Ξύσμα και χυμός από ½ λεμόνι, + φέτες για το σερβίρισμα
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ½ αγγούρι, κομμένο σε φέτες
- ½ ματσάκι πράσινο κρεμμύδι, σε φέτες
- Ανθός αλατιού και πιπέρι
Εκτέλεση
Μαγειρέψτε το κριθάρι σε ελαφρώς αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (40 – 50 λεπτά). Στη συνέχεια, στραγγίστε και αφήστε το κριθάρι να κρυώσει. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε με τα βότανα.
Την ίδια ώρα, ζεστάνετε το γκριλ σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Ψήστε το σκουμπρί με το δέρμα προς το ταψί (στο οποίο θα έχετε απλώσει αλουμινόχαρτο) για 8 – 10 λεπτά ή μέχρι το δέρμα να είναι τραγανό.
Μαγειρέψτε τα φασόλια σε αλατισμένο νερό για 3 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό και στραγγίστε.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι, τα βότανα, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού καθώς και το περισσότερο ελαιόλαδο.
Χωρίστε το κριθάρι σε 4 πιάτα. Γαρνίρετε το ψάρι με το σκουμπρί, τα πράσινα φασόλια, το αγγούρι και τα πράσινα κρεμμύδια. Στύψτε τις φέτες λεμονιού και σερβίρετε με το γιαούρτι ως συνοδευτικό.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment