Ψητός μπακαλιάρος με κολοκυθάκι και κολοκυθόσπορους

Μόλις αυτό το ψάρι μαγειρευτεί, το δέρμα μπορεί να αφαιρεθεί πολύ πιο εύκολα με μια σπάτουλα.

Υλικά

  • ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, + έξτρα
  • 1 λεμόνι
  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου, χωρίς κόκαλα και δέρμα
  • 2 μεσαία κολοκυθάκια
  • ¼ κούπας ψητοί κολοκυθόσποροι, ψιλοκομμένοι
  • ½ κούπας κόλιανδρος, ψιλοκομμένος, + έξτρα για το σερβίρισμα
  • Ανθός αλατιού και πιπέρι

 

Εκτέλεση

Προετοιμάστε το γκριλ σε μεσαία φωτιά. Αλείψτε με λάδι τη σχάρα. Στη συνέχεια, τρίψτε το ξύσμα από το λεμόνι κατευθείαν πάνω στο ψάρι και πασπαλίστε ελαφρώς με ελαιόλαδο. Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Αλείψτε ελαφρά το κολοκυθάκι με λάδι και γαρνίρετε με αλάτι. Ψήστε το ψάρι, γυρνώντας το μια φορά, μέχρι να ροδίσει και στις δύο φορές, για περίπου 5 λεπτά.

Την ίδια ώρα, ψήστε το κολοκυθάκι μέχρι να γίνει τραγανό και από τις δύο πλευρές, αλλά να είναι ακόμα λίγο ωμό, για περίπου 5 λεπτά.

Ενώστε τον κολοκυθόσπορο με ¼ κούπας ελαιόλαδο σε ένα μικρό μπολ. Στύψτε μέσα 2 κ.σ. χυμό λεμονιού και ανακατέψτε. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε με ½ κούπας κόλιανδρο.

Στη συνέχεια, κόψτε σε φέτες το κολοκυθάκι. Χωρίστε το σε πιάτα και βάλτε από πάνω το ψάρι. Με ένα κουτάλι, ρίξτε το μείγμα με τους κολοκυθόσπορους από πάνω και γαρνίρετε με περισσότερο κόλιανδρο.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.bonappetit.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post