Ψητός μπακαλιάρος με ντομάτες
Για την ακρίβεια μπορεί να είναι απλό και να σας δώσει υπέροχη γεύση.
Υλικά
- ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, + έξτρα για το grill και το πασπάλισμα
- 1 λεμόνι
- 4 φιλέτα μπακαλιάρου χωρίς δέρμα και κόκαλα
- Ανθός αλατιού, φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
- 900 γρ. ντομάτες, σε φέτες
- Φύλλα βασιλικού (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
Προετοιμάστε το γκριλ σε μεσαία φωτιά. Τρίψτε 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού πάνω στο ψάρι και πασπαλίστε με ελαιόλαδο. Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Ψήστε το ψάρι, γυρνώντας το μια φορά μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές, για περίπου 5 λεπτά.
Την ίδια ώρα συνδυάστε τις ντομάτες και ¼ κούπας ελαιόλαδο σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέστε 2 κ.σ. χυμό λεμονιού και ανακατέψτε. Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι.
Προσθέστε τον βασιλικό στη ντοματοσαλάτα. Σερβίρετε το ψάρι πάνω στις ντομάτες και περιχύστε με το dressing.
Leave a comment