Ψητό φιλέτο λευκού ψαριού (γλώσσας) με σάλτσα ντομάτας και αβοκάντο

Υλικά

 

Για τη σάλτσα ντομάτας με αβοκάντο

  • Λίγα ντοματίνια, κομμένα στην μέση
  • 1 αβοκάντο, ξεφλουδισμένο, χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένο
  • 1/2 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 2 ματσάκια βασιλικού, μόνο τα φύλλα, καθαρισμένα
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 ½ κ.γ. ξύδι βαλσάμικο
  • Ανθό αλατιού και φρέσκο τριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο σε υψηλή φωτιά. Πασπαλίστε τα ψάρια με ελαιόλαδο, ανθό αλατιού και μαύρο πιπέρι. Στη συνέχεια, προσθέστε τις στο grill. Μαγειρέψτε 5 λεπτά την κάθε πλευρά του ψαριού μέχρι να ροδίσει και να τρυπιέται με ένα πιρούνι εύκολα.

Καθώς μαγειρεύετε τα ψάρια, ψιλοκόψτε τα ντοματίνια, τα αβοκάντο, το κρεμμύδι και τον βασιλικό σε ένα μεσαίο μπολ. Πασπαλίστε με ελαιόλαδο και βαλσάμικο και ανακατέψτε. Γαρνίρετε με ανθό αλατιού και πιπέρι.

Από πάνω προσθέτετε την σάλτσα από αβοκάντο και ντομάτα και σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Πηγή:  https://www.foodiecrush.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post