Καλαμάκια ψητής γαρίδας με σκόρδο
Τα ψήνετε σε λιγότερο από 10 λεπτά και αποτελούν ένα εύκολο αλλά γευστικό καλοκαιρινό πιάτο.
Υλικά
- 450 γρ. μεγάλες γαρίδες
- ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ¼ κούπας φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
- ¼ κούπας φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 4 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
- ½ κ.γ. ανθός αλατιού
- ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
- Πρέζα πιπέρι καγιέν, προσαρμοσμένη στο πόσο καυτερό θέλετε το αποτέλεσμα
Εκτέλεση
Προσθέστε το ελαιόλαδο, τα βότανα και μπαχαρικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε.
Τοποθετείστε τις γαρίδες σε ένα μπολ και ρίξτε ¾ της μαρινάδας πάνω από τις γαρίδες. Ανακατέψτε απλά μέχρι οι γαρίδες να καλυφθούν καλά.
Καλύψτε το μπολ και αφήστε τις γαρίδες εκεί για 30 λεπτά – 1 ώρα.
Περάστε τις γαρίδες στα καλαμάκια και σιγουρευτείτε ότι τις έχετε αλείψει καλά με το μείγμα.
Μόλις το γκριλ είναι καυτό, τοποθετείστε εκεί τις γαρίδες και μαγειρέψτε για 2 – 3 λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέστε τις γαρίδες σε μια πιατέλα και περιχύστε με ένα κουτάλι το υπόλοιπο μείγμα, πριν το σερβίρισμα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment