Ψητό σκουμπρί με ντομάτες και σαλάτα λεμονιού

Το σερβίρετε με ντομάτα, βασιλικό και σαλάτα λεμονιού για ένα υπέροχο γεύμα.

Υλικά

  • 1 φιλέτο ψαριού σκουμπρί
  • Μια μεγάλη πρέζα κύμινο
  • Μια μεγάλη πρέζα τριμμένο κόλιανδρο
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδου, κομμένη στην μέση
  • 7 ντοματίναι κομμένα στην μέση
  • Μικρή χούφτα με φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • ¼ λεμόνι, σε λεπτές φέτες
  • Ξύσμα και χυμός από ½ λεμόνι, + φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα
  • Μια μεγάλη χούφτα νεροκάρδαμο, ρόκα και φύλλα σπανακιού

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το γκριλ σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Βάλτε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί. Στη συνέχεια, τοποθετείστε εκεί το φιλέτο ψαριού με το δέρμα προς τα κάτω. Πασπαλίστε το μπαχαρικά και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Ψήστε για 4 – 5 λεπτά, και μετά γυρίστε το και ψήστε για άλλα 4 – 5 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί καλά και το δέρμα να είναι τραγανό.

Την ίδια ώρα, τρίψτε το σκόρδο σε ένα χαμηλό μπολ και αφαιρέστε το. Προσθέστε τις ντομάτες, τον βασιλικό, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού στο μπολ μαζί με τα φύλλα σαλάτας, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε το ψάρι μαζί με το σαλάτα. Γαρνίρετε με φέτες λεμονιού, αν θέλετε.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.deliciousmagazine.co.uk/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post