Συνταγή για υπέροχο ψητό φιλέτο μπακαλιάρου
Ο μπακαλιάρος θα γίνει το νέο αγαπημένο σας ψάρι.
Υλικά
- 4 φιλέτα μπακαλιάρου
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- 2 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για θαλασσινά
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το γκριλ σε μεσαία προς υψηλή φωτιά (190 – 230 βαθμούς C).
Φέρτε τον μπακαλιάρο σε θερμοκρασία δωματίου αφήνοντάς τον για 15 λεπτά.
Στεγνώστε το φιλέτο μπακαλιάρου με χαρτί κουζίνας. Αλείψτε το με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Καλύψτε με το μείγμα μπαχαρικών όλες τις πλευρές.
Ψήστε τον μπακαλιάρο για 4 λεπτά μέχρι να αρχίσει να φαίνονται τα σημάδια της σχάρας. Γυρίστε και ψήστε για άλλα 2 – 4 λεπτά μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να είναι περίπου 55 βαθμοί. Μπορείτε να δείτε αν το ψάρι είναι μαγειρεμένο χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι και βλέποντας αν τρυπιέται το δέρμα του. Αφήστε το να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά και στη συνέχεια σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment