Ελληνικά καλαμάκια λαχανικών
Συστατικά
- 120 γρ. Χαλούμι
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 φρέσκο κολοκυθάκι (ή μανιτάρια, ανάλογα με την προτίμησή σας)
- 140 γρ. Ντοματίνια
- ½ ματσάκι φρέσκος δυόσμος (15 γρ.)
- ½ φρέσκο κόκκινο τσίλι (προαιρετικό)
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βάλτε 6 ξύλινα σουβλάκια σε ένα δίσκο κρύου νερού ώστε να μουλιάσουν. Αυτό θα τα εμποδίσει από το να καούν.
- Σε ένα ξύλο κοπής, κόψτε το χαλούμι σε κύβους 2 εκατοστών και στη συνέχεια βάλτο το σε ένα μεγάλο μπολ.
- Κόψτε την πιπεριά στη μέση προσεκτικά και μετά αφαιρέστε από το εσωτερικό τους σπόρους και ό, τι άλλο με ένα κουταλάκι του γλυκό. Στη συνέχεια κόψτε τη σε κύβους 2 εκατοστών και τοποθετήστε την στο μπολ.
- Κόψτε το φρέσκο κολοκυθάκι στην μέση, κόψτε το σε μισοφέγγαρα κομμάτια (το πολύ ½ εκ. παχύ) και μετά βάλτε το στο μπολ μαζί με τις ντομάτες.
- Πάρτε τα φύλλα δυόσμου και κόψτε τα προσεκτικά αφαιρώντας τα κοτσάνια.
- Αν χρησιμοποιήσετε το τσίλι, κόψτε το προσεκτικά και αφαιρέστε τους σπόρους του.
- Στίψτε το λεμόνι και μετά τοποθετήστε το στο μπολ μαζί με τα φύλα δυόσμου, το τσίλι και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
- Γαρνίρετε με μια πρέζα πιπέρι και μετά ανακατέψτε τα όλα καλά.
- Προθερμάνετε το grill σε υψηλή θερμοκρασία.
- Λιπάνετε ελαφρά ένα δίσκο ψησίματος με λάδι, στη συνέχεια βάλτε το στην άκρη.
- Βάλτε το χαλούμι, τα ντοματίνια, την πιπεριά και το κολοκυθάκι στα σουβλάκια.
- Τοποθετήστε το στο δίσκο που έχετε αλείψει και αφήστε το να ψηθεί για 10 με 12 λεπτά ή μέχρι το τυρί να έχει χρυσό χρώμα και τα λαχανικά να είναι μαλακά. Στην μέση, γυρίζετε και από την άλλη πλευρά.
- Σερβίρετε με φρέσκια πράσινη σαλάτα ή πιτάκια.
Συνταγή: https://www.jamieoliver.com
Leave a comment