Ελληνικά καλαμάκια λαχανικών

Συστατικά

  • 120 γρ. Χαλούμι
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 φρέσκο κολοκυθάκι (ή μανιτάρια, ανάλογα με την προτίμησή σας)
  • 140 γρ. Ντοματίνια
  • ½ ματσάκι φρέσκος δυόσμος (15 γρ.)
  • ½ φρέσκο κόκκινο τσίλι (προαιρετικό)
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Βάλτε 6 ξύλινα σουβλάκια σε ένα δίσκο κρύου νερού ώστε να μουλιάσουν. Αυτό θα τα εμποδίσει από το να καούν.
  • Σε ένα ξύλο κοπής, κόψτε το χαλούμι σε κύβους 2 εκατοστών και στη συνέχεια βάλτο το σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Κόψτε την πιπεριά στη μέση προσεκτικά και μετά αφαιρέστε από το εσωτερικό τους σπόρους και ό, τι άλλο με ένα κουταλάκι του γλυκό. Στη συνέχεια κόψτε τη σε κύβους 2 εκατοστών και τοποθετήστε την στο μπολ.
  • Κόψτε το φρέσκο κολοκυθάκι στην μέση, κόψτε το σε μισοφέγγαρα κομμάτια (το πολύ ½ εκ. παχύ) και μετά βάλτε το στο μπολ μαζί με τις ντομάτες.
  • Πάρτε τα φύλλα δυόσμου και κόψτε τα προσεκτικά αφαιρώντας τα κοτσάνια.
  • Αν χρησιμοποιήσετε το τσίλι, κόψτε το προσεκτικά και αφαιρέστε τους σπόρους του.
  • Στίψτε το λεμόνι και μετά τοποθετήστε το στο μπολ μαζί με τα φύλα δυόσμου, το τσίλι και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
  • Γαρνίρετε με μια πρέζα πιπέρι και μετά ανακατέψτε τα όλα καλά.
  • Προθερμάνετε το grill σε υψηλή θερμοκρασία.
  • Λιπάνετε ελαφρά ένα δίσκο ψησίματος με λάδι, στη συνέχεια βάλτε το στην άκρη.
  • Βάλτε το χαλούμι, τα ντοματίνια, την πιπεριά και το κολοκυθάκι στα σουβλάκια.
  • Τοποθετήστε το στο δίσκο που έχετε αλείψει και αφήστε το να ψηθεί για 10 με 12 λεπτά ή μέχρι το τυρί να έχει χρυσό χρώμα και τα λαχανικά να είναι μαλακά. Στην μέση, γυρίζετε και από την άλλη πλευρά.
  • Σερβίρετε με φρέσκια πράσινη σαλάτα ή πιτάκια.

Συνταγή: https://www.jamieoliver.com


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post