Μπακαλιάρος με λεμόνι και σκόρδο μαγειρεμένος με ελληνικό τρόπο
Συνδυάστε μερικά καρυκεύματα με μείγμα χυμού λεμονιού, ελαιόλαδου και σκόρδου και ετοιμαστείτε να το απολαύσετε σε 15 λεπτά.
Συστατικά
- 4 – 6 κομμάτια φιλέτο μπακαλιάρου
- 5 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες
- 1/4 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μαϊντανού
Μείγμα χυμού λεμονιού
- 5 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 5 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
Για επικάλυψη
- 1/3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. κόλιανδρο
- 3/4 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 3/4 κ.γ. κύμινο
- 3/4 κ.γ. ανθός αλατιού
- 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
Μέθοδος
Προθερμάνετε το φούρνο στους 204 βαθμούς C.
Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το λιωμένο βούτυρο σε ένα ρηχό μπολ. Αφήστε τα στην άκρη.
Σε ένα άλλο ρηχό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπαχαρικά, το αλάτι και το πιπέρι. Βάλτε το δίπλα στο μείγμα χυμού λεμονιού.
Στεγνώστε το φιλέτο ψαριού. Βυθίστε το ψάρι στο μίγμα του χυμού λεμονιού και στη συνέχεια βουτήξτε το στο μείγμα αλευριού. Αφαιρέστε το παραπάνω αλεύρι.
Ζεσταίνετε λίγο νερό σε μια αντικολλητική κατσαρόλα από χυτοσίδηρο σε μέση προς υψηλή θερμοκρασία (προσέξτε το λάδι για να βεβαιωθείτε ότι είναι ζεστό αλλά δεν καπνίζει). Προσθέστε τα ψάρια ώστε να πάει σε κάθε πλευρά λίγο χρώμα, αλλά μην μαγειρεύετε εντελώς (περίπου μερικά λεπτά σε κάθε πλευρά). Αφαιρέστε από τη θερμότητα.
Στο υπόλοιπο μείγμα χυμού λεμονιού, προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε. Περιχύστε το σε όλα τα φιλέτα ψαριών.
Τα βάζετε να ψηθούν στον θερμαινόμενο φούρνο μέχρι να αρχίσουν να ξεφλουδίζουν εύκολα με ένα πιρούνι (περίπου για 10 λεπτά, αλλά αρχίστε να το ελέγχετε νωρίτερα). Αφαιρέστε από τη φωτιά και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Leave a comment