#Vegan -Συνταγή για ελληνικό σπανακόρυζο
Το σπανακόρυζο είναι ένα αγαπημένο ελληνικό πιάτο. Τρώγεται ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου και παρέχει στον οργανισμό μας απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία!
Υλικά
- 500 γρ. φρέσκο σπανάκι ξεπλυμένο
- Χυμός από μισό λεμόνι
- 1 κρεμμύδια ψιλοκομμένο
- 2 ½ κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (και λίγο επιπλέον για πασπάλισμα)
- 1 κ.γ. ξηρός δυόσμος
- 1 – 2 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
- 2/3 κούπες νερό
- 1/3 κούπα ρύζι
- Ανθός αλατιού
Μέθοδος
Παίρνετε μια μεγάλη κατσαρόλα και βάζετε το σπανάκι με τον χυμό λεμονιού μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Αφήστε το στο πλάι μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμύδια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σπανάκι, το ξηρό δυόσμο, τον άνηθο και 2/3 κούπες ζεστό νερό και αφήστε τα μέχρι να βράσουν.
Προσθέστε το ρύζι, το αλάτι (όσο χρειάζεται), το πιπέρι και σιγοβράστε για περίπου 20 λεπτά μέχρι το ρύζι να ήταν μαλακό. Προσθέστε έξτρα ζεστό νερό αν χρειαστεί.
Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορείτε να του προσθέσετε λίγο λεμόνι και ελαιόλαδο ακόμα και να το συνοδέψετε με φέτα.
Καλή όρεξη!
Συνταγή: https://www.olivetomato.com
Leave a comment