Ψητό ψάρι με λαχανικά

Αυτό το πιάτο έχει απίθανη γεύση και είναι σημαντικό μέρος μιας Μεσογειακής διατροφής.

Υλικά:

  • 500 γρ. πατάτες κομμένες στην μέση
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • ½ κ.γ. ανθό αλατιού
  • ½ κ.γ. φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • 4 φιλέτα φρέσκου σολομού ξεφλουδισμένου
  • 2 μεσαίες κόκκινες, κίτρινες ή πορτοκαλί γλυκιές πιπεριές κομμένες σε στρογγυλές φέτες
  • 2 κούπες ντοματίνια
  • 1 ½ κούπες φρέσκος μαϊντανός
  • ¼ κούπα κομμένες ελιές καλαμών
  • 1/4 κούπας φρέσκιας ρίγανης ή 1 κ.σ. ξηρής ρίγανης τριμμένης
  • 1 λεμόνι

 

Μέθοδος:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.

Βάζετε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια, ρίχνετε 1 κ.σ. από το ελαιόλαδο και γαρνίρετε με σκόρδο και 1/3 κ.γ. ανθό αλατιού και μαύρο πιπέρι. Τα ανακατεύετε.

Μεταφέρετέ το σε ένα μεγάλο ταψί και καλύψτε το. Ψήστε για περίπου 30 λεπτά.

Την ίδια ώρα, βάλτε σε ένα μπολ τις πιπεριές, τα ντοματίνια, τον μαϊντανό, τις ελιές, τη ρίγανη και το 1/3 κ.γ. από το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Ρίξτε από πάνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ξεπλύνετε τον σολομό, στεγνώστε τον και βάλτε από πάνω του το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι. Βάλτε τη σως από τη γλυκιά πιπεριά πάνω στις πατάτες και καλύψτε με τον σολομό.

Ψήστε χωρίς κάλυμμα για 10 λεπτά ή μέχρι ο σολομός να είναι ψημένος. Αφαιρέστε τη φλούδα από το λεμόνι και στύψτε το πάνω από το σολομό και τα λαχανικά. Γαρνίρετε με τη φλούδα και σερβίρετε!

Καλή απόλαυση.

Συνταγή: http://www.eatingwell.com


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post