arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Ψητό ψάρι με λαχανικά

Ψητό ψάρι με λαχανικά

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Ψητό ψάρι με λαχανικά

Ψητό ψάρι με λαχανικά

Αυτό το πιάτο έχει απίθανη γεύση και είναι σημαντικό μέρος μιας Μεσογειακής διατροφής.

Υλικά:

  • 500 γρ. πατάτες κομμένες στην μέση
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • ½ κ.γ. ανθό αλατιού
  • ½ κ.γ. φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • 4 φιλέτα φρέσκου σολομού ξεφλουδισμένου
  • 2 μεσαίες κόκκινες, κίτρινες ή πορτοκαλί γλυκιές πιπεριές κομμένες σε στρογγυλές φέτες
  • 2 κούπες ντοματίνια
  • 1 ½ κούπες φρέσκος μαϊντανός
  • ¼ κούπα κομμένες ελιές καλαμών
  • 1/4 κούπας φρέσκιας ρίγανης ή 1 κ.σ. ξηρής ρίγανης τριμμένης
  • 1 λεμόνι

 

Μέθοδος:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.

Βάζετε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια, ρίχνετε 1 κ.σ. από το ελαιόλαδο και γαρνίρετε με σκόρδο και 1/3 κ.γ. ανθό αλατιού και μαύρο πιπέρι. Τα ανακατεύετε.

Μεταφέρετέ το σε ένα μεγάλο ταψί και καλύψτε το. Ψήστε για περίπου 30 λεπτά.

Την ίδια ώρα, βάλτε σε ένα μπολ τις πιπεριές, τα ντοματίνια, τον μαϊντανό, τις ελιές, τη ρίγανη και το 1/3 κ.γ. από το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Ρίξτε από πάνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ξεπλύνετε τον σολομό, στεγνώστε τον και βάλτε από πάνω του το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι. Βάλτε τη σως από τη γλυκιά πιπεριά πάνω στις πατάτες και καλύψτε με τον σολομό.

Ψήστε χωρίς κάλυμμα για 10 λεπτά ή μέχρι ο σολομός να είναι ψημένος. Αφαιρέστε τη φλούδα από το λεμόνι και στύψτε το πάνω από το σολομό και τα λαχανικά. Γαρνίρετε με τη φλούδα και σερβίρετε!

Καλή απόλαυση.

Συνταγή: http://www.eatingwell.com

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.