Σολομός μαγειρεμένος με ελληνικό τρόπο!

Συνδυάζει το σολομό μαζί με τα λαχανικά και αποτελεί ένα υπέροχο ελληνικό πιάτο!

Υλικά

Για το topping

  • ¼ κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη
  • 1 κ.γ. στεγνή ρίγανη
  • ½ κ.γ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κούπα φέτα
  • 1 κούπα κομμένες ντομάτες ή ντοματίνια κομμένα στην μέση
  • ¼ κούπας κομμένες στην μέση ελιές καλαμών
  • ¼ κούπας κομμένα αγγουράκια
  • ¼ κομμένο κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. φρέσκος κομμένος άνηθος

Για το σολομό

  • 1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 4 φιλέτα σολομού στεγνά (με χαρτοπετσέτες)
  • Ανθός αλατιού
  • Φρέσκο τριμμένο πιπέρι

Μέθοδος

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμός.

Μαρινάρετε τη φέτα: σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε μαζί το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τη ρίγανη και τις κόκκινες νιφάδες πιπεριού. Γαρνίρετε με πιπέρι και προσθέστε τη φέτα. Καλύψτε και βάλτε το στο ψυγείο για 10 λεπτά καθώς ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά.

Ψήσιμο ψαριού: Πάρτε ένα μεγάλο ταψί και βάλτε παντού τις φέτες λεμονιού και το κόκκινο κρεμμύδι. Στη συνέχεια, προσθέστε τα φιλέτα σολομού με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και ψήστε μέχρι να πάρει το σωστό χρώμα και υφή, περίπου για 18 με 20 λεπτά.

Την ίδια ώρα ετοιμάστε το topping. Στο μπολ με τη φέτα, προσθέστε τις ντομάτες, τις ελιές, τα αγγουράκια, το κομμένο κόκκινο κρεμμύδι και τον άνηθο. Ανακατέψτε απαλά για να τα ενώσετε.

Βγάζετε τον σολομό από τον φούρνο μαζί με το λεμόνι και τα κόκκινα κρεμμύδια. Σερβίρετε σε ένα πιάτο και γαρνίρετε με το μείγμα της φέτας!

 

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.delish.com


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post