arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Κυρίως Πιάτα

Κριθαράκι με γαρίδες και φέτα


Αυτό το κριθαράκι με γαρίδες και φέτα έχει άρωμα Ελλάδας.
Κριθαράκι με γαρίδες και φέτα

Κυρίως Πιάτα

Κριθαράκι με γαρίδες και φέτα


Κριθαράκι με γαρίδες και φέτα

Το σκόρδο και το λεμόνι δίνουν μια ωραία πινελιά στη δροσερή της γεύση!

Υλικά:

  • 1 – ¼ κούπες κριθαράκι ολικής άλεσης
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόροδο, ψιλοκομμένες
  • 2 μεσαίες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 500 γρ ωμές γαρίδες ξεφλουδισμένες
  • 2 κ.σ. φρέσκος κομμένος κόλιανδρος
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • ½ κούπα τριμμένο τυρί φέτα

Μέθοδος:

Μαγειρέψτε το κριθαράκι που έχετε διαλέξει σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας του. Παράλληλα, σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι σε μεσαία φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Προσθέστε τις ντομάτες και το ελαιόλαδο. Μόλις αυτό αρχίσει να βράζει, βάλτε μέσα τις γαρίδες. Χαμηλώστε την θερμοκρασία. Σιγοβράστε, χωρίς κάλυμμα, μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ, για περίπου 4-5 λεπτά.

Επιστρέφετε στο κριθαράκι και το στραγγίζετε. Παίρνετε τα μακαρόνια, τον κόλιανδρο και το πιπέρι και το βάζετε στο μείγμα με τις γαρίδες και το ζεσταίνετε. Γαρνίρετε με τυρί φέτα και σερβίρετε!

Καλή όρεξη!

Συνταγή: https://www.tasteofhome.com

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.