Κριθαράκι με γαρίδες και φέτα

Το σκόρδο και το λεμόνι δίνουν μια ωραία πινελιά στη δροσερή της γεύση!

Υλικά:

  • 1 – ¼ κούπες κριθαράκι ολικής άλεσης
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόροδο, ψιλοκομμένες
  • 2 μεσαίες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 500 γρ ωμές γαρίδες ξεφλουδισμένες
  • 2 κ.σ. φρέσκος κομμένος κόλιανδρος
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • ½ κούπα τριμμένο τυρί φέτα

Μέθοδος:

Μαγειρέψτε το κριθαράκι που έχετε διαλέξει σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας του. Παράλληλα, σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι σε μεσαία φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Προσθέστε τις ντομάτες και το ελαιόλαδο. Μόλις αυτό αρχίσει να βράζει, βάλτε μέσα τις γαρίδες. Χαμηλώστε την θερμοκρασία. Σιγοβράστε, χωρίς κάλυμμα, μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ, για περίπου 4-5 λεπτά.

Επιστρέφετε στο κριθαράκι και το στραγγίζετε. Παίρνετε τα μακαρόνια, τον κόλιανδρο και το πιπέρι και το βάζετε στο μείγμα με τις γαρίδες και το ζεσταίνετε. Γαρνίρετε με τυρί φέτα και σερβίρετε!

Καλή όρεξη!

 

Συνταγή: https://www.tasteofhome.com

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post