#Vegan -Ελληνικό φακόρυζο

Υλικά

  • 1 κούπα φακές
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Μικρό κλαδί δενδρολίβανο
  • 4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 μεσαία κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 2 καρότα κομμένα σε κύβους
  • 1 κούπα ρύζι (που δεν έχει μαγειρευτεί)
  • 2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.γ. ανθός αλατιού
  • Μαϊντανός ή άλλα βότανα τις αρεσκείας σας

 

Μέθοδος

Ξεπλύνετε τις ξηρές φακές και βάλτε τις σε κατσαρόλα με νερό για να βράσουν. Στη συνέχεια, στραγγίστε τις και τοποθετείστε τις ξανά στην κατσαρόλα μαζί με 1 ½ κούπα φρέσκο νερό μαζί με το φύλλο δάφνης και το δενδρολίβανο. Σιγοβράστε για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν (όχι όμως να γίνουν πολτός). Αφαιρέστε από τη φωτιά, στραγγίστε τις φακές και αφήστε τις στην άκρη.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να είναι διαφανή. Στη συνέχεια, προσθέστε το καρότο και σοτάρετε για 2-3 λεπτά και μετά βάλτε το σκόρδο και σοτάρετε και αυτό για άλλα 30 δευτερόλεπτα.

Προσθέστε το ρύζι και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά μέχρι αυτό να καλυφθεί με ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέστε τις φακές, τον ανθό αλατιού, το πιπέρι και ανακατέψτε καλά.

Προσθέστε τη ντομάτα και 2 ποτήρια νερού και σιγοβράστε για περίπου 15 λεπτά (με σκεπασμένο καπάκι) μέχρι το ρύζι να έχει μαγειρευτεί και το νερό να έχει απορροφηθεί. Αν χρειαστεί, προσθέστε περισσότερο καυτό νερό.

Αφαιρέστε το από τη φωτιά και ανακατέψτε απαλά με ένα πιρούνι. Γαρνίρετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Μπορείτε να το σερβίρετε με φέτα!

Καλή απόλαυση!

 

Συνταγή: https://www.olivetomato.com


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post