Γλασαρισμένο τόφου

Υλικά

  • 400 γρ. τόφου
  • 1 κούπα μηλόξηδο
  • ½ κούπα σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ.σ. sesame oil
  • 2 κ.σ. σόγια σος
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ κ.σ. τζίντζερ
  • 1 κ.σ. κορν φλάουερ

Εκτέλεση

Προσθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.

Κόβουμε το τόφου σε ό,τι σχήμα και μέγεθος επιθυμούμε, αρκεί να είναι ομοιόμορφα, για να ψηθούν σωστά. Σε ένα μπολ τα ανακατεύουμε μαζί με το sesame oil και το σκόρδο.

Σε ένα ταψί, βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και προσθέτουμε τα κομμάτια τόφου, τα οποία ψήνουμε για περίπου 15’ από κάθε μεριά.

Όσο το τόφου είναι στο φούρνο, φτιάχνουμε το γλάσο. Σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός του κορν φλάουερ και τα αφήνουμε να σιγοβράσουνε για περίπου 10’.

Στη συνέχεια, σε ένα μικρό ποτήρι προσθέτουμε λίγο νερό και το κορν φλάουερ, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και το προσθέτουμε στο κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 5’ ακόμα και ύστερα το τραβάμε από τη φωτιά.

Με ένα πινέλο, βάζουμε το γλάσο στα κομμάτια τόφου, πρώτα από τη μια μεριά και ψήνουμε για 5’, επαναλαμβάνουμε το ίδιο και από την άλλη μεριά.

Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με το γλάσο που έχει απομείνει.

Σερβίρουμε με σουσάμι και φρέσκο κρεμμυδάκι αν θέλουμε και απολαμβάνουμε!


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post