arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Γλασαρισμένο τόφου

Γλασαρισμένο τόφου

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Γλασαρισμένο τόφου

Γλασαρισμένο τόφου

Υλικά

  • 400 γρ. τόφου
  • 1 κούπα μηλόξηδο
  • ½ κούπα σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ.σ. sesame oil
  • 2 κ.σ. σόγια σος
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ κ.σ. τζίντζερ
  • 1 κ.σ. κορν φλάουερ

Εκτέλεση

Προσθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.

Κόβουμε το τόφου σε ό,τι σχήμα και μέγεθος επιθυμούμε, αρκεί να είναι ομοιόμορφα, για να ψηθούν σωστά. Σε ένα μπολ τα ανακατεύουμε μαζί με το sesame oil και το σκόρδο.

Σε ένα ταψί, βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και προσθέτουμε τα κομμάτια τόφου, τα οποία ψήνουμε για περίπου 15’ από κάθε μεριά.

Όσο το τόφου είναι στο φούρνο, φτιάχνουμε το γλάσο. Σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός του κορν φλάουερ και τα αφήνουμε να σιγοβράσουνε για περίπου 10’.

Στη συνέχεια, σε ένα μικρό ποτήρι προσθέτουμε λίγο νερό και το κορν φλάουερ, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και το προσθέτουμε στο κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 5’ ακόμα και ύστερα το τραβάμε από τη φωτιά.

Με ένα πινέλο, βάζουμε το γλάσο στα κομμάτια τόφου, πρώτα από τη μια μεριά και ψήνουμε για 5’, επαναλαμβάνουμε το ίδιο και από την άλλη μεριά.

Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με το γλάσο που έχει απομείνει.

Σερβίρουμε με σουσάμι και φρέσκο κρεμμυδάκι αν θέλουμε και απολαμβάνουμε!

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.