Σολομός με ginger και φασολάκια
Υλικά
- ¼ κούπα χυμός λεμονιού
- 2 κ.σ. ξύδι ρυζιού
- 3 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- 2 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, πολτοποιημένο
- 2 κ.γ. βιολογικό μέλι ελάτου
- 1/8 κ.γ. ανθός αλατιού
- 1/8 κ.γ. πιπέρι
- 2 φιλέτα σολομού
- 1 μεσαίο λεμόνι, κομμένο σε φέτες
Πράσινα φασολάκια
- 340 γρ φρέσκα φασολάκια, καθαρισμένα
- 2 κ.σ. νερό
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- ½ κούπα φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- 1/8 κ.γ. ανθό αλατιού
Μέθοδος
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Ανακατέψτε τα πρώτα εφτά υλικά.
Τοποθετείστε το κάθε φιλέτο σολομού σε ένα φύλλο ψησίματος και τυλίξτε τις άκρες γύρω γύρω από το ψάρι. Με ένα κουταλάκι, βάλτε λίγο από το μείγμα λεμονιού πάνω στο σολομό. Τοποθετείστε επίσης φέτες λεμονιού. Τυλίξτε το φύλλο γύρω από το ψάρι κλείνοντάς το.
Τοποθετείστε τα σε ένα ταψί, τυλιγμένα. Ψήστε μέχρι το ψάρι να αρχίσει να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι, για 15 – 20 λεπτά. Ανοίξτε το φύλλο και αφήστε τη θερμότητα να φύγει.
Την ίδια ώρα, τοποθετείστε τα φασόλια σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με νερό και λάδι. Βράστε το νερό και στη συνέχεια σιγοβράστε με καλυμμένο καπάκι, για 5 λεπτά. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρέψτε, χωρίς καπάκι, μέχρι τα φασόλια να είναι τρυφερά και τραγανά, ενώ ανακατεύετε κατά διαστήματα. Σερβίρετε με τον σολομό.
Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/
Leave a comment