Φιλέτο ψαριού με τζίντζερ και λαχανάκια Βρυξελλών
Υλικά
- 4 κ.γ. χυμός λεμονιού
- 4 φιλέτα λευκού ψαριού
- 1 κ.γ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
- ¼ - ¾ κ.γ. ανθός αλατιού, χωρισμένος
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- ½ κούπα νερό
- 2 ½ φρέσκα λαχανάκια Βρυξελλών
- Θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 5 σκελίδες σκόρδου, κομμένες οριζόντια
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. σόγια σως
- Φέτες λεμονιού, προεραιρετικά
Εκτέλεση
Βουρτσίστε τα φιλέτα με χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια πασπαλίστε από πάνω τζίντζερ και ¼ κ.γ. αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετείστε το ψάρι σε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί, με το δέρμα προς τα κάτω. Βάλτε το στο grill, καλυμμένο, σε μεσαία φωτιά μέχρι το ψάρι να μπορεί να ξεφλουδιστεί εύκολα με ένα πιρούνι. Συνολικά θα πάρει περίπου 6 – 8 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βράστε νερό σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Προσθέστε τα λαχανάκια Βρυξελλών, τις νιφάδες πιπεριού κι αν το επιθυμείτε αλάτι. Μαγειρέψτε με το καπάκι κλειστό, μέχρι να γίνουν τρυφερά, για 5 – 7 λεπτά. Την ίδια ώρα, σε ένα μικρό τηγάνι, βάλτε νερό και ζεστάνετε σε μεσαία φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και αφήστε το μέχρι να ροδίσει. Στεγνώστε το με χαρτί.
Πασπαλίστε ελαιόλαδο και σόγια σως πάνω από το ψάρι. Σερβίρετε με λαχανάκια Βρυξελών και ρίξτε από πάνω το ψητό σκόρδο.
Αν το επιθυμείτε γαρνίρετε με φέτες λεμονιού.
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/
Leave a comment