Σκορδάτες γαρίδες και σπαράγγια πάνω σε μακαρόνια από κολοκυθάκι
Χωρίς γλουτένη και γαλακτοκομικά, είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά και έτοιμο να γίνει ένα αγαπημένο υγιεινό γεύμα.
Υλικά
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 450 γρ. σπαράγγια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
- 5 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- ¼ - 1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι, τριμμένο
- ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι, τριμμένο
- 450 γρ. γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
- 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 2 μεσαία κολοκυθάκια, σε μορφή μακαρονιών
- Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Ζεστάνετε νερό σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μεσαία φωτιά. Προσθέστε τα σπαράγγια, το σκόρδο, το αλάτι, το κόκκινο και το μαύρο πιπέρι. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε για περίπου 4 λεπτά ανακατεύοντας καλά. Προσθέστε χυμό λεμονιού. Μόλις οι γαρίδες είναι έτοιμες, μεταφέρετε το περιεχόμενο σε μια πιατέλα και αφήστε το στην άκρη.
Προσθέστε τα μακαρόνια από κολοκυθάκι στο ίδιο τηγάνι και σοτάρετε για 1 -2 λεπτά. Προσθέστε τις γαρίδες και τα σπαράγγια και ανακατέψτε καλά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό και ελαιόλαδο.
Σερβίρετε και απολαύστε!
Leave a comment