Γαρίδες με σκόρδο και μέλι
Έτοιμες σε μόλις 10 λεπτά, έχουν μια υπέροχη γλυκιά και αλμυρή γεύση.
Υλικά
- 1 κιλό μεσαία προς μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες
- 3 σκελίδες σκόρδου
- ½ κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- ¼ κούπας βιολογικό μέλι Ελάτου
- 3 κ.σ. σόγια σως
- 1 ½ κ.σ. ξύδι ρυζιού
- 2 κ.γ. άμυλο καλαμποκιού
- 3 κ.σ. λάδι σουσαμιού
Εκτέλεση
Ξεπαγώστε τις γαρίδες, αν είναι παγωμένες.
Πολτοποιήστε το σκόρδο. Στεγνώστε τις γαρίδες με χαρτί κουζίνας. Ανακατέψτε το πολτοποιημένο σκόρδο, τη σκόνη κρεμμυδιού και τον ανθό αλατιού.
Ανακατέψτε το μέλι, τη σόγια σως, το ξύδι ρυζιού και το άμυλο καλαμποκιού σε ένα μικρό μπολ.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το λάδι σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Μαγειρέψτε τις γαρίδες για 1 – 2 λεπτά την κάθε πλευρά και μαγειρέψτε μέχρι να έχουν καλό χρώμα.
Σβήστε τη φωτιά και αφαιρέστε τις γαρίδες. Προσθέστε το μείγμα με το μέλι και το άμυλο καλαμποκιού στο τηγάνι και αφήστε το μέχρι να γίνει πιο παχύρευστο. Προσθέστε τις γαρίδες, ανακατέψτε και σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment