Ψάρι με φέτα, ντομάτα και βασιλικό
Υλικά
- 1/3 κούπα κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
- 2 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 428 ml ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 1 ½ κ.γ. φρέσκος βασιλικός ή ½ κ.γ. αποξηραμένος βασιλικός
- 450 γρ. φιλέτο λευκού ψαριού (πχ. μπακαλιάρος, τσιπούρα κλπ.)
- 112 γρ. τυρί φέτα, τριμμένο
Μέθοδος
Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε νερό. Προσθέστε τις ντομάτες και τον βασιλικό και βράστε. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε χωρίς καπάκι για 5 λεπτά.
Την ίδια ώρα, ψήστε το ψάρι στον φούρνο για 5-6 λεπτά. Γαρνίρετε το ψάρι με το μείγμα ντομάτας, το ελαιόλαδο και το τυρί και ψήστε για ακόμη 5-7 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να ξεφλουδίζεται εύκολα με ένα πιρούνι.
Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/
Leave a comment