Γεμιστή μελιτζάνα με άνηθο και φέτα
Η γεμιστή μελιτζάνα αποτελεί ένα εύκολο και αγαπημένο vegetarian γεύμα!
Υλικά
- 1 μελιτζάνα, κομμένη κατά μήκος
- 100 γρ. ντοματίνια
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 2 μη ξεφλουδισμένες σκελίδες σκόρδου
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 75 γρ. φέτα
- Μια χούφτα φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο
Μέθοδος
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι χαράξτε τη φλούδα τις μελιτζάνας. Μεταφέρετέ την σε ένα ταψί ψησίματος μαζί με τη ντομάτα, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Πασπαλίστε με ελαιόλαδο και μετά ψήστε για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα κρεμμύδια, τις ντομάτες και το σκόρδο από το ταψί και μεταφέρετέ τα σε ένα μπολ. Αφήστε το στην άκρη. Επιστρέψτε την μελιτζάνα στο φούρνο και μαγειρέψτε για άλλα 10 – 15 λεπτά μέχρι να είναι πολύ μαλακή.
Αφαιρέστε τη φλούδα του σκόρδου και στη συνέχεια αφαιρέστε και τη φλούδα της μελιτζάνας (κρατήστε την άδεια φλούδα). Ψιλοκόψτε τις δύο φλούδες μαζί και μεταφέρετέ τις στο μπολ με τα υπόλοιπα λαχανικά. Απαλά προσθέστε τη φέτα και το περισσότερο από τον άνηθο. Γεμίστε τις μελιτζάνες με το μείγμα. Στη συνέχεια βάλτε το στο φούρνο για ακόμη 15 λεπτά.
Γαρνίρετε με τον υπόλοιπο άνηθο και σερβίρετε με σαλάτα! Καλή απόλαυση!
Συνταγή: https://www.deliciousmagazine.co.uk
Leave a comment