arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Κεφτεδάκια μελιτζάνας

Κεφτεδάκια μελιτζάνας

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Κεφτεδάκια μελιτζάνας

Κεφτεδάκια μελιτζάνας

Υλικά

  • 1 μεγάλη μελιτζάνα, καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια
  • ¼ κούπας νερό
  • 100 γρ. μανιτάρια
  • ¼ κούπας καρύδια
  • ½ κούπα παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κούπα βρώμη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • φρέσκα μυρωδικά (βασιλικός, ρίγανη, θυμάρι, μαϊντανός)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • βιολογικό ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε τις μελιτζάνες και το νερό. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 10’, μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι, μαγειρεύουμε τα μανιτάρια για περίπου 10’ και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε τα καρύδια σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε για λίγο, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τα μανιτάρια και αφήνουμε το μείγμα να ανακατευτεί μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη βρώμη, το αυγό, την παρμεζάνα και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 20-25’ μέχρι τα κεφτεδάκια να πάρουν χρώμα.

Σερβίρουμε με ρύζι ή σαλάτα και λίγο γιαούρτι.

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.