Κεφτεδάκια μελιτζάνας
Υλικά
- 1 μεγάλη μελιτζάνα, καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια
- ¼ κούπας νερό
- 100 γρ. μανιτάρια
- ¼ κούπας καρύδια
- ½ κούπα παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κούπα βρώμη
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 αυγό, χτυπημένο
- φρέσκα μυρωδικά (βασιλικός, ρίγανη, θυμάρι, μαϊντανός)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- βιολογικό ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε τις μελιτζάνες και το νερό. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 10’, μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι, μαγειρεύουμε τα μανιτάρια για περίπου 10’ και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τα καρύδια σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε για λίγο, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τα μανιτάρια και αφήνουμε το μείγμα να ανακατευτεί μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη βρώμη, το αυγό, την παρμεζάνα και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 20-25’ μέχρι τα κεφτεδάκια να πάρουν χρώμα.
Σερβίρουμε με ρύζι ή σαλάτα και λίγο γιαούρτι.
Δεν γράφει πόση παρμεζάνα θα βαλουμε
Leave a comment