vegan ·
Εύκολα vegan tacos με κουνουπίδι
Υλικά
- 6 κούπες μπουκετάκια κουνουπιδιού
- 1 μεσαίο κόκκινο κρεμμύδι, σε φέτες
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. σκόνη chili
- ½ κ.γ. + 1/8 κ.γ. ανθό αλατιού
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- 1 ½ κ.σ. χυμό lime
- 8 τορτίγιες καλαμποκιού, ζεστές
- 1 μικρό ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε 16 φέτες
- Κομμάτια από ραπανάκια ή φρέσκο ψιλοκομμένο κόλλιανδρο, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς C. Απλώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Ανακατέψτε το κουνουπίδι, το κρεμμύδι, το λάδι, τη σκόνη chili, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ενωθούν καλά. Απλώστε σε μια μονή στρώση στο ταψί. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν τα κομμάτια και να είναι τρυφερά. Αυτό θα χρειαστεί περίπου 25 – 30 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα μπολ. Προσθέστε χυμό lime και ανακατέψτε.
Χωρίστε το μείγμα κουνουπιδιού – κρεμμυδιού ίσα στις τορτίγιες. Προσθέστε σε κάθε τορτίγια 2 φέτες αβοάντο. Γαρνίρετε με κομμάτια από ραπανάκια και κόλιανδρο, αν θέλετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment