Εύκολη σούπα σολομού

Είναι εύκολη, κρεμώδης και συνδυάζεται με πατάτες, καρότα και φρέσκο άνηθο. Λίγο λεμόνι θα δέσει τη συνταγή ακόμα καλύτερα!

Υλικά

  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • ½ πράσινη πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
  • 4 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 30 γρ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 5 κούπες νερό
  • 450 γρ. πατάτες, κομμένες σε λεπτές στρογγυλές φέτες
  • 1 καρότο, κομμένο σε λεπτές στρογγυλές φέτες
  • 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • ¾ κ.γ. φρέσκο κόλιανδρο
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • Ανθός αλατιού και πιπέρι
  • 450 γρ. φιλέτο σολομού, χωρίς το δέρμα, κομμένο σε κύβους
  • Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

 

Εκτέλεση

Ζεστάνετε 2 κ.σ. νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα ως που να ζεσταθεί. Προσθέστε τα πράσινα κρεμμύδια, την πιπεριά και το σκόρδο και μαγειρέψτε σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Ανακατέψτε τακτικά μέχρι να είναι έτοιμα. Προσθέστε ½ φρέσκο άνηθο και ανακατέψτε για 30 δευτερόλεπτα.

Τώρα προσθέστε το νερό, τις πατάτες και καρότα. Προσθέστε τα μπαχαρικά και ρίξτε λίγο ανθό αλατιού και μαύρο πιπέρι. Βράστε το μείγμα σε χαμηλή προς μεσαία φωτιά για 5 – 6 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες και τα καρότα να είναι τρυφερά.

Πασπαλίστε τον σολομό με τον ανθό αλατιού και προσθέστε τον στη σούπα. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και μαγειρέψτε για λεπτά μέχρι ο σολομός να έχει μαγειρευτεί καλά και να μπορεί να τρυπηθεί με ένα πιρούνι.

Προσθέστε το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού, το ελαιόλαδο καθώς και τον υπόλοιπο άνηθο.

Μεταφέρετε τη σούπα σε μπολ σερβιρίσματος. Σερβίρετε μαζί με το αγαπημένο σας ψωμί ολικής άλεσης.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.themediterraneandish.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post