Εύκολη συνταγή για τραγανό σολομό

 Έχει γεύση Μεσογείου και σερβίρεται με απλή σαλάτα από ρόκα.

Υλικά

  • 600 γρ. φιλέτο σολομού (χωρίς κόκαλα), μαζί με το δέρμα
  • Ανθός αλατιού και πιπέρι
  • 1 ½ κ.σ. ξηρή ρίγανη
  • 1 κ.σ. σκόνη σκόρδου
  • ¾ κ.γ. πάπρικα
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι + χυμός από 1 1/2
  • 140 γρ. baby ρόκα για το σερβίρισμα

Μέθοδος:

Στεγνώστε τον σολομό και στις δύο πλευρές και πασπαλίστε ανθό αλατιού και μαύρο πιπέρι.

Σε ένα μικρό μπολ ενώστε ξηρή ρίγανη, σκόνη σκόρδου και πάπρικα. Γαρνίρετε το ψάρι από την πλευρά του δέρματος με το μείγμα μπαχαρικών.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεστάνετε λίγο νερό μέχρι να βράσει αλλά όχι να εξατμιστεί. Χαμηλώστε την ένταση και βάλτε το ένα φιλέτο σολομό με το δέρμα προς τα κάτω και πιέστε το με μια σπάτουλα για 10 δευτερόλεπτα. Προσθέστε και τα υπόλοιπα και κάντε το ίδιο. Μαγειρέψτε για 4 λεπτά. Αν το δέρμα αφαιρείται, μαγειρέψτε για λίγο περισσότερο. Χρησιμοποιήστε τη σπάτουλα και μαγειρέψτε για άλλα 15 δευτερόλεπτα (ο σολομός είναι έτοιμος όταν φτάσει τους 43 βαθμούς και ελαφρώς ψημένο, 49 για μεσαίο προς χαμηλό ψήσιμο και 54 για μεσαίο ψήσιμο. Συνολικά δηλαδή θέλει περίπου 5-7 λεπτά.

Αφαιρέστε από τη θερμοκρασία και άμεσα ρίξτε χυμό και ξύσμα λεμονιού.

Σε ένα μπολ, προσθέστε τη baby ρόκα. Γαρνίρετε με ανθό αλατιού και προσθέστε τον χυμό από ½ λεμόνι και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε μαζί με τον σολομό.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.themediterraneandish.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post