Εύκολη συνταγή για ψάρι στην λαδόκολλα

Εδώ έχει χρησιμοποιηθεί φιλέτο μπακαλιάρου, αλλά κάθε λευκό φιλέτο (όχι πολύ παχύ) ταιριάζει.

Υλικά

  • 1 φιλέτο λευκού ψαριού (560 γρ.), κομμένο σε 4 κομμάτια
  • Ανθός αλατιού και μαύρο πιπέρι
  • ½ ντομάτας, σε λεπτές στρογγυλές φέτες
  • ½ πράσινη πιπεριά κέρατο, καθαρισμένη και κομμένη σε ροδέλες
  • ½ λεμόνι, κομμένο σε ροδέλες
  • Χούφτα ελιές, χωρίς κουκούτσι

Για τη σως

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 C. Γαρνίρετε το ψάρι με ανθό αλατιού και πιπέρι και στις δύο πλευρές.

Ετοιμάστε τη σως: Τοποθετείστε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μπαχαρικά σε ένα μικρό μπολ ανακατέματος και ανακινήστε.

Ετοιμάστε 4 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας. Δημιουργείστε με αυτά πουγκιά.

Τοποθετείστε κάθε φιλέτο ψαριού στο τέλος της λαδόκολλας. Προσθέστε 2 κ.σ. της σως πάνω στο ψάρι. Στη συνέχεια, προσθέστε 1 φέτα λεμονιού, 1 φέτα ντομάτας και 1 πιπεριά κέρατο.

Τυλίξτε την κορυφή της λαδόκολλας πάνω από το ψάρι και τα λαχανικά και κλείστε τα καλά.

Τοποθετείστε το ψάρι σε ένα μεγάλο ταψί. Ψήστε στην μεσαία σχάρα για 12 – 15 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να έχει μαγειρευτεί πλήρως και να τρυπιέται εύκολα.

Για το σερβίρισμα, αφήστε το ψάρι και τα λαχανικά μέσα στην λαδόκολλα και μεταφέρετέ τα έτσι στο πιάτο.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.themediterraneandish.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post