Εύκολη συνταγή για ψητό ψάρι με σκόρδο και βασιλικό

Το μυστικό αυτής της συνταγής είναι ένα γρήγορο μαρινάρισμα με μερικά μπαχαρικά, σκόρδο, φρέσκο βασιλικό, λίγα εσπεριδοειδή και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Σερβίρετέ το με ρύζι με λεμόνι ή την αγαπημένη σας σαλάτα.

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο λευκού ψαριού
  • Ανθός αλατιού και πιπέρι
  • 1 ½ κ.γ. ξηρή ρίγανη
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 15 φύλα βασιλικού, κομμένα
  • 6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 πιπεριές κέρατο, όποιου χρώματος θέλετε
  • 2 κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες

 

Μέθοδος

Στεγνώστε το φιλέτο ψαριού και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι και τις δύο πλευρές.

Στη συνέχεια, τοποθετείστε το ψάρι σε μια σακούλα που κλείνει. Προσθέστε τη ρίγανη, τον κόλιανδρο, το πολτοποιημένο σκόρδο, το βασιλικό, το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού. Κλείστε καλά τη σακούλα και βεβαιωθείτε ότι το ψάρι είναι ολόκληρο καλυμμένο με την μαρινάδα. Αφήστε το έτσι για 30 λεπτά ή 1 ώρα στο ψυγείο.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.

Τοποθετείστε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια στο κάτω μέρος ενός ταψιού. Τοποθετείστε το ψάρι από πάνω και περιχύστε την μαρινάδα από πάνω.

Ψήστε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να είναι ψημένο και να ξεφλουδίζει εύκολα.

Συνταγή: https://www.themediterraneandish.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post