Σολομός με μέλι και μουστάρδα Dijon
Υλικά
- 250 γρ. baby πατάτες, κομμένες στην μέση
- 250 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στην μέση
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- Ανθός αλατιού
- Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/3 κούπας μουστάρδα ολικής άλεσης
- 3 κ.σ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- ½ κ.σ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
- 4 φιλέτα σολομού
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 204 βαθμούς C. Ανακατέψτε τις πατάτες και τα λαχανάκια Βρυξελλών με το ελαιόλαδο και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Απλώστε τα σε μια ενιαία στρώση πάνω σε μια λαδόκολλα, την οποία θα έχετε τοποθετήσει πάνω σε ταψί. Ψήστε για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να είναι τρυφερά.
Την ίδια ώρα προετοιμάστε τον σολομό. Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε μουστάρδα, μέλι, χυμό λεμονιού, σκόρδο και νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Αλατοπιπερώστε. Ανακατέψτε καλά.
Αφαιρέστε το ταψί από τον φούρνο και σπρώξτε τα λαχανικά στην μια πλευρά. Μετά προσθέστε τον σολομό με το δέρμα προς τα κάτω στην άδεια πλευρά του ταψιού. Επιστρέψτε το στον φούρνο και ψήστε για άλλα 12 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να είναι τρυφερά και ο σολομός καλά μαγειρεμένος.
Καλή απόλαυση!
Πηγή: https://www.delish.com/
Leave a comment