Σολομός με μέλι και μουστάρδα Dijon

Σολομός με μέλι και μουστάρδα Dijon

Υλικά

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 204 βαθμούς C. Ανακατέψτε τις πατάτες και τα λαχανάκια Βρυξελλών με το ελαιόλαδο και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Απλώστε τα σε μια ενιαία στρώση πάνω σε μια λαδόκολλα, την οποία θα έχετε τοποθετήσει πάνω σε ταψί. Ψήστε για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να είναι τρυφερά.

Την ίδια ώρα προετοιμάστε τον σολομό. Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε μουστάρδα, μέλι, χυμό λεμονιού, σκόρδο και νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Αλατοπιπερώστε. Ανακατέψτε καλά.

Αφαιρέστε το ταψί από τον φούρνο και σπρώξτε τα λαχανικά στην μια πλευρά. Μετά προσθέστε τον σολομό με το δέρμα προς τα κάτω στην άδεια πλευρά του ταψιού. Επιστρέψτε το στον φούρνο και ψήστε για άλλα 12 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να είναι τρυφερά και ο σολομός καλά μαγειρεμένος.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.delish.com/


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published