Σολομός Dijon με πιλάφι από πράσινα φασόλια

Συστατικά

  • 1 ¼ κιλό άγριος σολομός, ξεφλουδισμένος και κομμένος σε 4 μερίδες
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • 1 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ¾ κ.γ. ανθός αλατιού
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 2 κ.γ. μουστάρδα ολικής αλέσεως
  • ½ κ.γ. αλεσμένο πιπέρι, χωρισμένο
  • 340 γρ. λεπτά πράσινα φασόλια, κομμένα στα τρίτα
  • 1 μικρό λεμόνι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε 4 φέτες
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1 πακέτο καστανό ρύζι, βρασμένο
  • 2 κ.σ. νερό
  • Φρέσκος ​​ψιλοκομμένος μαϊντανός για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C. Στρώνετε ένα φύλλο ψησίματος.

Βουρτσίστε το σολομό με 1 κουταλιά λάδι και τοποθετήστε το στο έτοιμο ταψί. Πολτοποιήστε το σκόρδο και το αλάτι σε μια πάστα με την κάτω πλευρά του μαχαιριού του σεφ ή με ένα πιρούνι. Συνδυάστε 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε ένα μικρό μπολ με μαγιονέζα, μουστάρδα και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Απλώστε το μείγμα πάνω από το ψάρι.

Ψήστε το σολομό μέχρι να ξεφλουδίσει εύκολα με ένα πιρούνι στο παχύτερο μέρος.

Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε πράσινα φασόλια, ξύσμα λεμονιού, κουκουνάρι, την υπόλοιπη πάστα σκόρδου και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια, 2 έως 4 λεπτά. Μειώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια. Προσθέστε το ρύζι και το νερό και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να ζεσταθεί, για 2 με 3 λεπτά ακόμη.

Πασπαλίστε τον σολομό με μαϊντανό, αν θέλετε, και σερβίρετε με το πιλάφι με τα φασόλια και τις φέτες λεμονιού.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.eatingwell.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post