Σολομός Dijon με πιλάφι από πράσινα φασόλια
Συστατικά
- 1 ¼ κιλό άγριος σολομός, ξεφλουδισμένος και κομμένος σε 4 μερίδες
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο
- 1 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- ¾ κ.γ. ανθός αλατιού
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- 2 κ.γ. μουστάρδα ολικής αλέσεως
- ½ κ.γ. αλεσμένο πιπέρι, χωρισμένο
- 340 γρ. λεπτά πράσινα φασόλια, κομμένα στα τρίτα
- 1 μικρό λεμόνι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε 4 φέτες
- 2 κ.σ. κουκουνάρι
- 1 πακέτο καστανό ρύζι, βρασμένο
- 2 κ.σ. νερό
- Φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C. Στρώνετε ένα φύλλο ψησίματος.
Βουρτσίστε το σολομό με 1 κουταλιά λάδι και τοποθετήστε το στο έτοιμο ταψί. Πολτοποιήστε το σκόρδο και το αλάτι σε μια πάστα με την κάτω πλευρά του μαχαιριού του σεφ ή με ένα πιρούνι. Συνδυάστε 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε ένα μικρό μπολ με μαγιονέζα, μουστάρδα και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Απλώστε το μείγμα πάνω από το ψάρι.
Ψήστε το σολομό μέχρι να ξεφλουδίσει εύκολα με ένα πιρούνι στο παχύτερο μέρος.
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε πράσινα φασόλια, ξύσμα λεμονιού, κουκουνάρι, την υπόλοιπη πάστα σκόρδου και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια, 2 έως 4 λεπτά. Μειώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια. Προσθέστε το ρύζι και το νερό και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να ζεσταθεί, για 2 με 3 λεπτά ακόμη.
Πασπαλίστε τον σολομό με μαϊντανό, αν θέλετε, και σερβίρετε με το πιλάφι με τα φασόλια και τις φέτες λεμονιού.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment